Covid-19 döneminde ertelenen fiziksel fuarların ardından harekete geçen Rockwell Automation, ilkini 12 Mayıs’ta gerçekleştirdiği sanal etkinliği VirtualConnect’in ikincisinde, bu kez akıllı makina yolculuğu, akıllı operasyon yolculuğu ve dijital dönüşüm yolculuğu konularını ele aldı.

İkinci etkinlikte daha fazla sunum, daha fazla konuşmacı ve genişletilmiş sanal fuar alanı sayesinde katılımcılar, akıllı üretim hakkında bilgi aldı ve sektör uzmanlarıyla network oluşturma imkanı buldu.

VERİ TOPLANMASINDAN AKILLI TEKNOLOJİLERDE ÜRETKENLİĞE…

Rockwell Automation Ürünlerden Sorumlu EMEA Direktörü Jan Van Den Boschee’nin endüstriyi dönüştüren teknolojilere değindiği açılış konuşmasının ardından firmanın alanında uzman isimleri interaktif video sunumlar gerçekleştirdi.

Sunumlarda, kullanıcıların, veriyi toplamasına ve daha iyi kararlar vermesine yardımcı olan akıllı teknolojilerin üretkenliği nasıl artırdığına ve operasyonel verimi nasıl optimize ettiği ele alındı.

ÜÇ PARALEL OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Akıllı makina yolculuğu”, “Akıllı operasyon yolculuğu” ve “Dijital dönüşüm yolculuğu” olmak üzere birbirine paralel üç oturum şeklinde düzenlenen sanal fuar etkinliğinde, katılımcılar artırılmış gerçeklik, dijital ikiz ve IIoT teknolojilerinin, akıllı aygıtların gücünü kullanarak mevcut operasyonlarını nasıl genişletebildiğini, performanslarını artırmak amacıyla üreticiler için nasıl yeni fırsatlar yarattığını öğrendi.

Programda ayrıca; Connected Service ile kritik üretim sorunlarının nasıl çözülebileceği, akıllı algılayıcı cihazlarla varlık kullanımını iyileştirme, esnek üretimle talebi karşılamak, IIoT’de güvenlik ve emniyet ve ham veriyi faydalı bilgiye dönüştürmek gibi konular katılımcılara sunuldu.

SORULAR YANITLANDI, ANLIK CHAT İMKANI SAĞLANDI

Sanal fuar alanında Rockwell Automation’ın yanı sıra partnerleri Biehl+Wiedemann, Cisco, Claroty, Grace Technologies, Posital Fraba, Prosoft Technology, Softing, Spectrum Controls ve Stratus firmalarının dijital standları yer aldı.

Katılımcıların otomasyon uzmanlarıyla anlık olarak chat üzerinden iletişim kurduğu, ürün ve çözümler ile ilgili detaylı bilgi aldığı etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunumlara ilişkin sorular da yanıtlandı.

77 ÜLKEDEN 1.300 KİŞİ KATILDI

Öte yandan firmanın daha önce organize ettiği ilk VirtualConnect sanal etkinliğini, 77 ülkeden toplamda bin 300 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. 

Ayrıca ilk etkinlikte; yaklaşık 6 bin videonun görüntülendiği, 15 binin üzerinde belgenin indirildiği ve bin 600 kadar sohbet mesajı paylaşımının yapıldığı kaydedildi.