Hidrolik & pnömatik ve fabrika malzemeleri konusunda faaliyetlerine iki farklı lokasyonda devam eden Uğur Hidrolik, müşterilerine, proje destek ve hidrolik ekipman satışının yanı sıra proje tasarım ve üretim hizmetleri de sunuyor.

Dünya çapında kabul görmüş 67 markanın Türkiye ve yakın coğrafyada distribütörlüğünü ve bayiliğini üstlenen Uğur Hidrolik’in Genel Müdürü Uğur Koşar, “Yatırımlarımızda, dijital dönüşümü gerçekten uygulanabilir alanlarda hayata geçiriyoruz. Yeni fabrikamızdaki Hidrolik Hortum Presleme Hattımız buna bir örnektir. Endüstri 4.0’a uyumlu bir sistem projelendirdik. Projemiz, yakında aktif olarak faaliyetlerine başlayacak.” diyor. 

Öncelikle okuyucularımız için kısaca Uğur Hidrolik’in yapılanmasını ve yakın gündemini anlatmanızı rica ediyoruz.

Firmamız, 2014 yılında 30 metrekare alanda İMES Sanayi/Dudullu Bölgesi’nde kurulmuş olup kısa süre içerisinde ciddi yatırımlar ve projelere imza atarak hızla büyümesini sürdürmektedir. Bu 7 yıl içinde firmamız iki ayrı lokasyonda faaliyetlerine devam etmektedir. Dudullu İMES Sanayi Sitesi’nde merkez binamız bulunmaktadır. Burada proje destek ve hidrolik ekipman satışı hizmetlerimiz yaklaşık 400 metrekare alanda devam etmektedir. Yatırımlarına devam edip faaliyete aldığımız ikinci lokasyonumuz ise, Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan fabrikamız 4 bin metrekare olup proje tasarım ve üretim merkezimiz olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

Hidrolik alanında hangi markalarla hangi sektörler için ne gibi çözümler sunuyorsunuz?

Firma olarak, dünya çapında kabul görmüş 67 markanın Türkiye ve yakın coğrafyada distribütörlüğünü ve bayiliğini üstlenmekteyiz. Bunlardan birkaçını şöyle sıralayabilirim: Akon (Oransal Kumanda Kolları), Alfagomma (Hidrolik Hortumlar), Battioni (Vakum Pompaları), Comer Industry (Planet Redüktör), Cromsteel (Kromlu-İndiksiyonlu Miller, Honlanmış Borular), Dana Brevini (Hidrolik Yön Kontrol Valfleri, Planet Redüktörler…), Emmegi (Soğutucular), Enerpac, Faster (Quick Kaplin), Galtech (Dişli Pompa), GALLI (Hortum Tamburları), FOX (Akümülatör), Helac (Döner Aktüatör), Hema (Dişli Pompa), Jurop (Vakum Pompaları), LuEn (Yardımcı Hidrolik Valfler, Popet Valfler, Katriçler), Oilcomp (Yardımcı Hidrolik Valfler), OT OilTechnology (Dişli Pompa ve Akış Bölücü), OMT (Soğutucu ve Hidrolik Aksesuarlar), Mintor (Depo üstü aksesuarlar), Pakkens (Manometre Grubu), Prattisoli (Yüksek Basınçlı Su Pompaları), PZB (Pistonlu Pompa Çeşitleri), Samhydraulik (Pistonlu ve Orbital Hidromotorlar), Strickland (Kauçuk ve Çelik Hidrostatik Yürüyüş Paletleri), Tecnord (Özel Joistikler, Bobinler…), TMA (Kaldırma Halat Tamburları), Walvoil (Hidrolik Kumanda Kolları). Bunlar ve daha da fazlası güçlü bir şekilde stoklarımızda bulunmaktadır. Son iki yıla kadar ağırlıklı olarak sadece mobil hidrolik alanında hizmetlerimize devam ediyorduk. Yeni gelişmeler ve bünyemize kattığımız yeni marka anlaşmaları ve gelişen kadromuzla hidroliğin endüstriyel alanında da hızla ivme kazanmaktayız.

Anahtar teslim proje süreçlerinde nasıl bir ekip ile ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Anahtar teslim projelerde; mühendislerimizden oluşan öncü birimimiz bulunmaktadır. Gerekli ön görüşme ve keşif yapıldıktan sonra yapılacak sistemde bizi nelerin beklediği ve nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda hızlıca aksiyon alarak, proje ve tasarım bölümümüzde bulunan uzman takım arkadaşlarımızla beraber gerekli çizimler, hesaplamalar ve çalışmalar yapılır. Sistem teorik olarak sanal ortamda çalıştırılır. Bir sonraki aşama üretim kısmıdır. Bu kısımda da işler en ince ayrıntısına kadar her aşamasında yapılan ara kontroller ile devam eder. Üretim aşamasının ardından nihai testler yapıldıktan sonra montaj ekibimiz sistemi yerinde/sahada çalıştırıp teslim eder. Kısacası gerçekleştirdiğimiz istekli, tam bir takım çalışmasıdır diyebilirim.  

Bize endüstriyel sistemlerde yaptığınız projeleri aktarabilir misiniz? Referans projelerinizi aktararak bu projeler içinde sizde ve sektörde iz bırakan bir projenizi sonuçlarıyla detaylandırır mısınız?

Uygularımızdan birkaçını şöyle sıralayabilirim; sıvama presleri hidrolik güç ünitesi, plastik enjeksiyon makinaları hidrolik güç sistemleri, cam işleme makinaları hidrolik güç ünitesi, kaynak fikstür makinası hidrolik sistemi ve otomasyonu, saç sürme ve uçar makas sistemleri, rulo sac açma makinaları hidrolik sistemleri, kamyon boşaltma rampası hidrolik sistemi, biyet kesme makinası hidrolik sistemi, beton parke makinası hidrolik sistemi, filtre presi hidrolik sistemi ve otomasyonu, beton boru sürme makinası hidrolik sistemi, lastik şişirme presi hidrolik sistemi, indüksiyon ocağı hidrolik sistemi, İDO kara rampası hidrolik sistemi ve otomasyonu, seyyar baz istasyonu hidrolik sistemi, uzaktan kumandalı bobin arabası hidrolik sistemi, hurda paketleme presi hidrolik güç ünitesi, hurda yükleme robotu hidrolik güç ünitesi, asansör hidrolik sistemleri, baraj kapakları hidrolik sistemleri, yorulma testi hidrolik sistemleri, boru bükme makinaları, hidrolik sistemleri, flushing ve pickling uygulamaları.

Bize mobil sistemlerde yaptığınız projeleri aktarabilir misiniz?

Mobil sistemlerde yaptığımız projelerden bazıları şunlardır: Zemin sıkıştırma ekipmanları, hidrolik sistemleri, güverte vinçleri hidrolik sistemi, havayolu ikram aracı hidrolik sistemi, kırma bomlu mobil vinçler, teleskobik bomlu mobil vinçler, tek ve çift tamburlu yol silindiri, kendinden yürüyüşlü makaslı platformlar, 200 ton kapasiteli kendinden yürüyüşlü hurda taşıma arabaları, 250 ton tasıma kapasiteli, hidrolik yürüyüşlü transporter hidrolik sistemi, kar küreme araçları hidrolik sistemleri, çöp kamyonu hidrolik sistemleri, itfaiye araçları hidrolik sistemleri, yakıt tanker boşaltma hidrolik sistemleri, askeri araçlar hidrolik sistemleri, sazlık kesme ve çöp toplama teknesi hidrolik sistemleri, ambar kapakları hidrolik sistemleri, kreyn, ırgat ve rescue boat hidrolik sistemleri, buzdolabı istifleme ataçmanı hidrolik sistemi, bariyer güvenlik hidrolik sistemleri.

Çok sayıda marka ve ürünleriyle sürdürülebilir kaliteli hizmet sağlayabilmek adına ekibinize ne tür şirket için eğitimler düzenliyorsunuz?

Bugün yaptığımız işler arasında en iyiler arasındayız. Bunu yarınlara taşıyabilmek için eğitimler olmazsa olmazımızdır. Bu yüzdendir ki, birincil olarak çalışma arkadaşlarımızın her birinin bulunduğu alana göre daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için alan eğitimleri sürekli olarak verilmektedir. Bunun yanı sıra takım arkadaşlarımızın kişisel gelişimleri için belirli periyotlarda kişisel gelişim, pazarlama, satış ve İSG alanlarında devamlı eğitimler yürütülmektedir.

Proje ve satış sonrası ne gibi teknik hizmetleriniz var?

Yaptığımız işlerde veya satışını gerçekleştirdiğimiz herhangi bir üründe, her zaman müşterimizin yanındayız. Birincil önceliğimiz, yaptığımız projelerde olumsuz geribildirim almamak adına projenin sevkini sağlamadan önce nihai kontrolleri uygular ve imalat aşamasında her aşamada kontrol sağlarız. Çünkü müşterimizin işinin kesintiye uğramadan uzun yıllar çalışmasını ve fabrikalarında oluşabilecek her bir duruşun ne kadar maliyetli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple aldığımız her önlemin yanı sıra işimizi garantiye almak adına satış sonrası hizmetler ekibimiz ile müşterilerimizin işlerinde herhangi bir aksama olmaması adına sürekli hazırız. 

Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonunuz nedir? Varsa pilot uygulamalarınızdan bahseder misiniz?

Yatırımlarımızda, dijital dönüşümü gerçekten uygulanabilir alanlarda hayata geçiriyoruz. Yeni fabrikamızdaki Hidrolik Hortum Presleme Hattımız buna bir örnektir. Endüstri 4.0’a uyumlu bir sistem projelendirdik. Projemiz, yakında aktif olarak faaliyetlerine başlayacak.