IXXAT tarafından üretilen CAN@net NT cihazının 2 farklı modeli vardır. CAN@net NT iki standart CAN kanalına sahipken CAN@net NT 420 ise 4 CAN kanalına sahip olup, 2 kanalı hem CAN hem de CAN FD için kullanılabilinir. İki model de 3 farklı kullanım seçeneğini destekler. Bunlar; PC arayüzü, köprüleme ve gateway’dir.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Gateway modunda CAN@net NT; Windows, Linux, VxWorks ya da QNX tabanlı sistemlere, gömülü sistemlerde olduğu gibi, basit ASCII protokolünü kullanarak standart TCP/IP soketi ile direkt ulaşabilir. CAN-Ethernet Gateway iken, bağımsız 4 kanalı ile CAN@net NT sizlere LAN ve ya İnternet aracılığıyla kolay ve esnek erişim imkanı sağlar.

PC ARAYÜZÜ

Windows için VCI sürücüsü ile birlikte temin edilen CAN@net NT, tüm IXXAT CAN PC arayüzleri ile çalıştırılabilir. CAN@net NT; canAnalyser gibi VCI tabanlı tüm IXXAT araçlarının yanı sıra VCI sürücüsüne dayalı müşteriye özel uygulamalar ile de uyumludur. VCI CAN sürücüsü, aynı anda 128 adet CAN@net NT cihazı ile iletişim kurma imkanı sağlar.

CAN-ETHERNET-CAN Bridge

CAN@net NT 420 kullanarak 4 farklı CAN kurulumunu(CAN@NET nt 200 ile 2) Ethernet üzerinden başka CAN kurulumlarıyla haberleştirebilirsiniz. Köprü kullanımı sayesinde, aralarında uzak mesafeler olan CAN kurulumlarındaki mesajları, TCP/IP protokolü ile var olan internet/intranet altyapınızla haberleştirebilirsiniz. Ayrıca; yaptığınız segmentasyon sayesinde, hattınızın verimliliği artarken ve haberleşme hataları azalacaktır.