Hamle Teknoloji, Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 7-8 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’22) katılım sağladı.

İŞ VE STAJ İMKANLARINI KONUŞTU, VİZYONUNU ANLATTI

Firma, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından bu yıl Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin desteğiyle ve “Yetenek Her Yerde” sloganıyla düzenlenen fuar standında, geleceğin mühendislerini, öğrencileri ağırladı, öğrenciler için iş ve staj olanaklarını aktardı. Bu bağlamda “DijitalHAMLE Staj Programı” ile ilgili bilgiler verdi, Hamle Mühendislik ve Dijital HAMLE vizyonunu anlattı.

Hamle Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Nuhoğlu, fuar kapsamında standlarını ziyaret eden ziyaretçilere geliştirdikleri teknolojilerle ilgili bilgiler verdi, onlarla fikir alışverişinde bulundu. Firmanın standını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler de ziyaret etti.

DAKAF’22 çerçevesinde öğrencilere, “Dünyada ve Türkiye'de yaşanan Dijital Dönüşüm” konulu bir konferans da veren Hamle Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, bu doğrultuda dünyada yaşanan Endüstri 4.0 dönüşümünü ve Türkiye’ye etkilerini yanı sıra firmalarının ortaya koyduğu Dijital HAMLE vizyonunu anlattı.

ÖĞRENCİLER, İSTİHDAM ODAKLI STAJ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Öğrenciler, Hamle Teknoloji’nin fuar kapsamında ilk kez görücüye çıkardığı “DijitalHAMLE Staj Programı”na yoğun ilgi gösterdi.

Firmanın istihdam odaklı ve proje odaklı başlattığı aday mühendis yetiştirme programı olan Dijital HAMLE Staj Programı, endüstriyel projelerde görev alarak mezun olmadan deneyim kazanmalarına imkan veriyor.

Staj programının bitiminde dijital dönüşümünü gerçekleştirdiği iş ortaklarına, aday mühendislere istihdam fırsatları sunacak firmanın hayata geçirdiği programa Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri başvuruda bulunabiliyor.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR, TAVSİYELERDE BULUNDULAR

Öte yandan Hamle Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu ve Atabay İlaç Ar-Ge’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent ile birlikte konuşmacı olarak yer aldığı fuarın kapanış panelinde, Hamle Teknoloji’nin kuruluş serüvenini ve “DijitalHamle Staj Programı”nı anlattı.

Moderatörlüğünü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın üstlendiği “İş ve Kariyer Yolculuğu” konulu panelde, gençlere rol model teşkil eden iş insanları, kariyer yolculuklarını ve iş dünyasında edindikleri tecrübelerini aktardı, gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Nuhoğlu ayrıca, DAKAF’22 kapsamında düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında dereceye giren öğrenciye ödülünü takdim etti.

“FAYDALI VE SON DERECE VERİMLİ BİR DAKAF’I GERİDE BIRAKTIK”

Katıldıkları fuarın faydalı ve oldukça verimli geçtiğini belirten Ahmet Murat Nuhoğlu, “Bilişim Vadisi’nde hizmet veren Hamle Mühendislik A.Ş. olarak DAKAF’da kurumsal yapımızı, faaliyet alanlarımızı, gelecek vizyonumuzu ve genç yetenekleri keşfetmek için başlattığımız ‘DijitalHamle Staj Programı’mızı anlattık. Yeni kariyer fırsatlarını keşfetmek isteyen öğrencilerle bir araya geldik, onlara dijital dönüşüm eğitimleri verdik. Prof. Dr. Ömer Çomaklı moderatörlüğünde düzenlenen kapanış panelinde ise, Hamle Teknoloji'nin dijital dönüşüm serüveni çerçevesinde iş ve kariyer tecrübelerimizi paylaştık.” şeklinde konuştu.

FUARA 450 FİRMA, 50 BİN ZİYARETÇİ KATILDI

Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra bölgedeki 9 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştirilen fuara, bilişimden eğitime, medyadan turizme farklı sektörlerden 450 firma ve yaklaşık 50 bin ziyaretçi katıldı.


 
Fuar kapsamında mezun ve mezun adayları için iş ve staj imkanı bulabilecekleri bir ortam oluşturulurken, öğrencilerin kariyer planlarına yön vermeleri noktasında etkin bir rol oynadı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında kariyer ve gelecek hedefleri de dikkate alınarak hayata geçirilen oldukça önemli bir projeye tekrar ev sahipliği yapmaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fuarı bölgeleri açısından hayata geçirilmiş en önemli organizasyonlardan birisi olarak gördüğünü dile getiren Prof. Dr. Çomaklı, bölgesel nitelik taşıyan kariyer fuarlarının Türkiye’nin geleceğinde önemli görevler üstlenecek gençlerin istihdam edilmesine yönelik büyük fırsatlar ve imkanlar sunduğunu söyledi.

ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI

Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ziyaret eden öğrencilerin kariyerleri ile ilgili ilk ağızdan bilgi aldıklarını, firmaların da iş gücü veya stajyer alma anlamında ciddi fırsatlar yakaladıklarını vurguladı.