Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında Seger, 2006 yılından bu yana ihracat gerçekleştirdiği Peru ve Kolombiya’daki distribütörleri bir araya gelerek pazarda daha da güç kazanmak üzerine fikir alışverişi yaptı, aynı zamanda yeni ürünlerini tanıttı. 

Bursa’da ürettiği kornaları dünyanın dört bir yanına ihraç eden Seger, ihracat hedefleri doğrultusunda Güney Amerikalı distribütörleri ile bir araya geldi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)’in Kolombiya ve Peru’da 30 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği otomotiv sektörel ticaret heyeti etkinliğine katılan Seger, bu kapsamında Peru ve Kolombiya’daki distribütörleri ile bir araya gelerek yeni ürün yelpazesini tanıtma imkânı buldu. 

Etkinlik kapsamında Kolombiya ve Peru’daki distribütörleri ile ikili iş görüşmesini yaptıklarını belirten Seger Satış ve Pazarlama Müdürü Cüneyt Coşkun,” Otomotiv sektörel ticaret heyeti etkinliği kapsamında Kolombiyalı ve Perulu distribütörlerimizle bir araya geldik ve yeni ürün çeşitlerimizi anlattık. Aynı zamanda bu pazarlarda daha da güç kazanmak adına yapabileceklerimizi konuştuk. Güney Amerika pazarı Seger için oldukça değerli. Bu nedenle 2006 yılından bu yana Arjantin, Ekvator, Kolombiya, Peru, Uruguay, Venezuela gibi ülkelerde distribütörlerimiz vasıtasıyla faaliyet gösteriyoruz ve bu ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz.

Peru’nun ana ve tedarik sanayinde, Kolombiya’nın da tedarik sanayinde net ithalatçı olması hem bizler hem de diğer Türk firmaları için önemli bir fırsat. Kolombiya, ithalatta da nispeten düşük gümrük vergileri uyguluyor. Bu kapsamda ticaret heyeti gezisi vasıtasıyla Türkiye’nin ihracatına katkımız daha da artarsa ne mutlu bize.” açıklamasında bulundu. 
Seger, iç pazarın yanı sıra Romanya, Fransa, Amerika, İspanya, Almanya ağırlıklı olmak üzere Japonya’dan Filistin’e, Rusya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, Polonya’dan Almanya’ya, Ürdün’den Romanya’ya ve Güney Amerika’ya kadar 70 ülkeye korna ihraç ediyor. Yaptıkları özel üretimlerle her yıl portföylerine yeni pazarlar ekleyen Seger, global pazarda ülkelerin kendi kültürleri, yaşam şartları ve yaşayış biçimlerinin yanı sıra araç markalarının da isteğine göre özel üretimler yapıyor.