GMT Endüstriyel Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Engin Karayer; GMTPort yazılım sistemi, voltaj-akım ölçüm modülü, 2G/4G gateway, yüksek hızlı analog çıkış modülü, RS485/ RS232 izoleli yükseltici ve USB-RS485 çeviricilerini, aynen akıllı röle gibi yakın zamanda pazara sunmaya hazırlandıklarını kaydederek sorularımızı yanıtladı.  

TÜRKİYE’DE SUNDUĞUNUZ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLER NELERDİR?

Katma değeri en yüksek ürün, tasarım ve üretimini Türkiye’de yaptığımız PLC’ler. PLC grubunun tüm donanım ve yazılımı firmamız Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilmekte olup, yine firmamız tarafından Türkiye’de üretiliyor. Biz, GMT olarak, PLC’yi sadece satan değil, bu ürünün tasarımını ve üretimini yapan, bu konuda know-how geliştiren bir teknoloji firmasıyız. PLC editör programımız da yine Ar-Ge’miz tarafından geliştiriliyor. GMTSuite a yeni nesil editör programı üzerinde çalışmalarımız sürüyor.

Yaklaşık 1 yıldır beta versiyonunu ücretsiz olarak internet sitemizden pazarın hizmetine sunduk. PLC CPU’ larımızla birlikte CPU’ lara ilave edilen dijital giriş çıkış genişleme modülleri, sıcaklık genişleme modülleri, loadcell (yük hücresi) genişleme modülleri, analog giriş çıkış genişleme modülleri de yine GMT tarafından tasarlanıp, geliştirilip, üretilen modüllerdir. 16 dijital giriş (GXM-16IA), 16 transistor çıkış (GXM-16TA), 8 dijital giriş (GXM-80IA) ve 8 transistor çıkış (GXM-08TA) genişleme modülleri yüksek sayıda giriş çıkış ihtiyacının olduğu uygulamalar için daha ekonomik çözümler sağlıyor. Yakın zamanda Akıllı Röle’mizi de pazara sunmayı planlıyoruz. Bazı global rakiplerimizde bulunan, hatta bazı özellikleri bakımından global rakiplerimizden bile artı özelliklere sahip bir ürün olacak. Özellikleri itibariyle hitap ettiğimiz pazarda bize yeni kapılar açmasını bekliyoruz. Yine yakın zamanda GMTPort yazılım sistemi, voltaj-akım ölçüm modülü, 2G/4G gateway, yüksek hızlı analog çıkış modülü, RS485/ RS232 izoleli yükseltici ve USB-RS485 çeviricilerimizi de pazara sunmaya hazırlanıyoruz. 

BU ÜRÜNLERE YÖNELİK SEÇİM KRİTERLERİ NELERDİR? ÜRÜNLERİNİZİ AYRICALIKLI/TERCİH EDİLİR KILAN NEDİR?

Ülkemiz maalesef teknoloji geliştiren değil, teknolojiyi takip eden bir konumda. Bununla birlikte biz GMT olarak teknoloji geliştiren ve üreten bir konumdayız. Bir Ar-Ge ve mühendislik firması olarak üretimini yaptığımız ürünler, global markalarla rekabet edebilmektedir. PLC gibi bir ürün, sadece özellikleri ile değil aynı zamanda satış sonrası teknik destek nedeniyle de tercih edilmektedir. Bu noktadan hareketle, özellikle satış sonrası hizmetlerimizle bir fark yaratmaya gayret ediyoruz. Her biri alanında uzman tekniker ve mühendislerden mühendislerden oluşan güçlü teknik kadromuzla satışını yaptığımız ürünlere hızlı ve beklentileri karşılayacak düzeyde teknik destek veriyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını aldığımızı da söyleyebilirim.


SATIŞ ÖNCESİ, SATIŞ VE SATIŞ SONRASI NE TÜR TEKNİK DESTEKLER SUNUYORSUNUZ?

Ar-Ge ve mühendislik firması olarak satış öncesi faaliyetlerin başında elbette ki Ar-Ge çalışmalarımızı sayabilirim. Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıyoruz. Türkiye endüstriyel otomasyon pazarının ihtiyacı olan ürünleri üretip pazarın hizmetine sunuyoruz. Ar-Ge çalışan sayımız her geçen gün artıyor. Üretimini yapmak istediğimiz ürünlerin Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Satış aşamasında ise az önce de bahsettiğim gibi İstanbul’da ve Anadolu’daki bölge sorumlusu arkadaşlarımız aracılığıyla yoğun müşteri ziyaretleri yapıyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini öğreniyor, sıcak müşteri teması ile daima onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Ürünlerimizi dağıtım kanalları aracılığıyla pazara sunuyoruz. Türkiye’de yaygın bir dağıtım ağımız var. Endüstrinin yoğun olduğu tüm şehirlerde temsilciliklerimiz bulunmakta. Ankara, Bursa, Gaziantep, Konya ve İzmir olmak üzere İstanbul merkez haricinde 5 farklı sanayi şehrinde de mobil ofislerimiz mevcut. Satış sonrası hizmetleri çok önemsiyoruz. Çünkü sattığımız ürünler teknik destek gerektiren ürünler. PLC ve HMI gibi ürünler için satış sonrası hizmetler büyük önem arz etmektedir. Her ay düzenli olarak ücretsiz eğitimler düzenliyoruz.