Turck, Excom I / O sistemine yönelik HART modüllerini galvanik izolasyonlu kanallarla sunuyor. Bu sebeple, herhangi bir potansiyel transfer ve sonuçta ortaya çıkan ölçülen bozulmalar önlenebiliyor. Girişler (AIH401Ex) ve çıkışlar (AOH401Ex) için sıcaklığa dayanıklı HART modülleri, excom'un yaklaşık +70° C'ye kadar olan tüm sıcaklık kademelerinde kullanılmasına imkan veriyor. Böylece, I/O sistemi, çok yüksek sıcaklık koşullarında dahi fieldbus enstrümantasyonlarına daha da yakın bir noktaya yerleştirilebiliyor.

DAHA GÜVENİLİR VERİ VE DAHA FAZLA ENERJİ TASARRUFU

Yeni HART modülleri çok değişkenli ölçüm cihazlarının, genişletilmiş diagnostik verilerinin veya durum bilgilerinin önceki cihazlara göre çok daha hızlı şekilde bilgilerini işliyor. Modül, her bir kanal için kendi iletişim kontrol kanalını sağladığı için bu bilgi senkronize olarak değerlendirilebilir. HART saha cihazları ölçülen bu sinyali 4… 20 mA olarak değil dijital olarak iletiyor: dijital veri iletimi, daha güvenilir ve daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Turck, cihazların aşırı reaktif gücünü minimumda tutabildiği için saha cihazının ve uzak çevre yapının güç dengesini sağlayabiliyor.
Yeni modüller, mevcut excom müşterilerinin yedekte tutulması gereken cihaz varyasyonunun sayısını azaltmasını sağlar. HART iletişimli ve galvanik izolasyonlu modüller daha önce standart olmayan tip olarak sınıflandırılmıştır. Bu standard olmayan tipler şimdi yeni AIH401Ex giriş modüllerine ve temin edilebilen AOH401Ex çıkış modüllerine dahil edilmiştir.