Ford Otosan’ın, Yeniköy’deki, Engelli Dostu Fabrikası’nda çalışan montaj ekibinin, işitme engelli arkadaşları ile iletişim kurmak amacıyla geliştirdiği “İşaret Dili ile Dokunuş” projesi, Ford Motor Company tarafından "Faklılıklara Saygı" ödülüne layık bulundu.
Ulusal düzeyde ödüle layık bulunan, Engelli Dostu Fabrika, işitme engellilerden, down sendromlulara kadar, farklı engelleri bulunan bireylerin, yüzde 100 erişimini gözetiyor.
Farklı engelleri bulunan bireylere, istihdam fırsatı sunan Ford Otosan’ın, İstanbul Yeniköy tesislerinin, engelli dostu projesi, ulusal ve uluslararası düzeyde ödüllendirildi.

FARKLILIKLARA SAYGI...

Yeniköy Fabrikası montaj bölümünde çalışan ekip,  işitme engelli ekip arkadaşlarıyla, iletişim kurma hedefiyle çalıştıkları “İşaret Dili ile Dokunuş” projesi, Ford Motor Company tarafından 2018 CLAD (Chairman Leadership Award for Diversity) ödülünün ardından “Global Diversity and Inclusion” (Faklılıklara Saygı) ödülüne layık bulundu.

İŞARET DİLİ İLE DOKUNUŞ PROJESİ

Montaj Atölyesi çalışanlarının planladığı, “İşaret Dili ile Dokunuş” projesi ile takım lideri, mühendis, teknisyen, operatör ve ekip liderlerinin oluşturduğu 15 gönüllü çalışan, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı işaret dili eğitimini tamamladı.
Böylece, çalışanlar, tercümene gerek duymadan, engelli arkadaşları ile iletişimlerine imkan veren, proje, kritik süreçlerde hayati düzeyde iletişim problemini de bitirdi.

YÜZDE 100 ERİŞİLEBİLİR ENGELLİ DOSTU FORD

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford’un, global düzeyde ve her fabrikası için yürüttüğü çalışma kapsamında, ödüle layık bulunduklarını kaydetti.

Yenigün, Ford Otosan’ın istihdamda fırsat eşitliğini savunduğunu, gerekli iklim tesis edildiğinde, her bireyin üretime iştirak edebildiğini göstermek istediklerini söyledi. 

Yeniköy’deki, “Engelli Dostu Fabrika”nın, engelliler için yüzde 100 erişilebilir olduğunu belirtti.