Gıda işleme, ilaç ve medikal teknoloji gibi endüstrilerde kontaminasyon ve girişim kaynaklarından arınmış üretim ortamlarına talep artarken, süper iletken tabanlı SupraSensor benzeri çözümler, çalışma alanlarını ve ekipmanı ayırarak, laboratuvar analizleri ve temiz oda oluşturulması için yepyeni perspektifler açıyor. Süper iletken malzemeler, doğası itibarıyla manyetik bağlantıya olanak sağladığından, her konumda hava boşluğu oluşuyor. Çok az enerji kullanıldığından kontrol için ayrı bir çaba gerekmiyor. Dakikalar süren elektrik arızalarında dahi çok güvenilir oluyor. Sonuç olarak, nesnelerin herhangi bir temas olmaksızın, duvarların içinden bile işlenebildiği uygulamalar geliştirmek mümkün hale geliyor. 

ÇALIŞMA ALANLARI İLE EKİPMANIN AYRILMASI

Festo, bunun pratikte nasıl çalışabildiğini Hannover Messe 2018’de yaptığı SupraSensor etkinliğinde paylaştı. Buna göre, temassız bir tartının nasıl çalıştığı ve gelecekte biyolojik veya kimyasal analizler için emniyet kabinlerinde nasıl kullanılabileceği aktarılmış oldu. Kısacası, SupraSensor konsepti, başta ağırlık ve yoğunluk, akışkanlık ve sıcaklık gibi çeşitli fiziksel değerlerin, kuvvet tabanlı bir ölçüm sistemi kullanılarak ölçülmesine imkan tanıyor.

Süper iletkenlik aracılığı ile malzeme bulunan tartma tavası, taban plakasının üzerinde gezdirilirken, çalışma alanından veya aletlerden çapraz kontaminasyon riski de önlenmiş oluyor. Tava gerekmiyorsa, demonte edilerek emniyet tezgahındaki çalışma alanının tamamı kullanılabiliyor.  Emniyet tezgahı uygulamasının yanısıra; steril otomatik üretim hattından kimyaya, biyoteknolojiye, ilaç ve gıda endüstrilerine hatta oradan büyük ölçekli üretim proseslerindeki reaktörlere entegrasyona kadar çeşitli uygulamalarda süper iletken bazlı teknoloji kullanılabiliyor.