Gıda ve kişisel bakım ürünlerinin, etiketleme ihtiyacının oldukça geniş bir yelpazede olduğu sektörler arasında yer aldığı gözlemleniyor. Ürünlerin doğru ve sağlıklı bir şekilde saklanmasını sağlayan etiketlerin ayrıca sahteciliğe karşı önlemler ve yasal gereksinimlere göre şekillenmesi gerekmekte. Farklı ihtiyaçlara sahip üretim hatlarında uygun etiketleme makinasının seçilmesi ardından sistem otomatize hale getirilerek, etiketlemede kalite standardını yakalanmasının birçok avantajı söz konusudur. 

Sektör özelinde örnek vermek gerekirse gıda sektöründen etiketlemede kalite standardının avantajını şu şekilde anlatabiliriz:
Her türlü gıda tüketim maddesinde kullanılan gıda etiketleri, ürünlerin doğru ve sağlıklı bir şekilde saklanmasına katkı sağlamaktadır. Ürüne göre; neme, sıcağa ve soğuğa karşı duyarlı olarak üretilebilen etiketler, ürünün tüketiciyle ilk teması olmasından dolayı en önemli iletişim araçlarından biri olarak etiketleme sistemleri içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır.
Çeşitliliğin ve kendine özgü birçok değişkenin olduğu sektörde karşılaşılan başlıca sorunlar; yüksek hızlı üretim hatları ve bu hatların kesintisiz üretime devam etmesi, yüksek kalitede baskı ihtiyacı ve zorlayıcı çevre koşulları (nem, soğuk vb) ‘dır. Sektördeki firmaların bu alanda beklediği çözümler; değişen taleplere göre ürün tanımlama, uluslararası mevzuata uygunluk, yüksek izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlama olarak sıralanmaktadır.

İHTİYACA GÖRE ESNEK UYARLANABİLEN ETİKETLEME SİSTEMLERİ

Sektör gereksinimlerini karşılayan doğru etiketleme makinasının seçilmesinin ardından her ihtiyaca göre esnek olarak uyarlanabilen etiketleme sistemleri, farklı özellikteki üretim hatları için projelendirilerek ve küçük bir robotla birlikte bile sistem otomatize hale getirilerek hem iki eksenli hem de çok eksenli etiketleme uygulamalarının yapılması mümkün.

Her üretim sahasında özel etiketleme ve paketleme ihtiyaçlarının söz konusu olduğunun bilinciyle “esnek ve kaliteli üretim” anlayışıyla müşterilerine özelleştirilmiş çözümler sunan NOVEXX SOLUTIONS, 50 yılı aşkın tecrübesiyle farklı sektörlerde gerçekleştirdiği başarılı projelerle ismini duyuruyor.