Otomasyon teknolojisinde yeni bir dönüm noktasına ulaşan FANUC, 5 milyonuncu CNC üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.

"LİDERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Aylık 36 bin 500 CNC üretim kapasitesi bulunan ve en son çıkan FS 30i/31i/32iB Plus ve FS0i-F Plus serisi modellerle birçok yapay zeka tabanlı fonksiyonu bir arada sunan FANUC, gelişmiş CNC ve servo teknolojileriyle üretime değer katmayı sürdürüyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan FANUC Europe Başkanı ve CEO'su Shinichi Tanzawa, üretimini gerçekleştirdikleri 5 milyonuncu CNC ile fabrika otomasyonundaki liderliği devam ettirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI

"KULLANICI DOSTU OLMA ÖZELLİĞİNİ DİKKATE ALIYORUZ" 

CNC kontrolünde yapay zeka, makina çalışma sürelerini ve üretim kalitesini artırmanın yanında teknolojik süreçleri daha etkili bir hale getirmeye yönelik çözümler ürettiklerini kaydeden Tanzawa, üretim safhasında CNC’lerinin kullanıcı dostu olma özelliğini de göz önünde tuttuklarını vurguladı.

Özel bir PC yazılımı (CNC GUIDE) sayesinde makina üreticilerine, tasarım ve geliştirme sürecinde makinalarının "dijital ikizi" üzerinde sanal geliştirme, simülasyon ve test işlemleri olanağı tanıdıklarını aktaran Tanzawa, PC yazılımının aynı zamanda bir CNC eğitim yazılımı olarak da kullanılabildiğini belirtti.

"İHTİYAÇ DUYDUKLARI SÜRECE SERVİS HİZMETİ VERİYORUZ"

 FANUC Europe Başkanı ve CEO'su Tanzawa, FANUC’un tüm ürünleri için oldukça güçlü bir servis ağı sunduklarını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm müşterilerimize bakım ve onarım için bir süre sınırlaması getirmeyerek kullanım ömrü boyunca yedek parça garantisi sunuyoruz. CNC kontrolörleri dahil olmak üzere tüm FANUC ürünlerinde müşterilerimiz ihtiyaç duyduğu sürece servis hizmetini sağlıyoruz. Bunun için sadece saha bakım teknisyenleri istihdam etmiyoruz. Aynı zamanda dünyanın her yerinde kendi onarım merkezlerimizi işletiyoruz." 

"ÖMÜR BOYU SERVİS VE BAKIM GARANTİMİZİN ÖNEMLİ GÖSTERGELERİNDEN"

Avrupa’da onarımını yaptıkları tüm CNC’lerin yaklaşık üçte birinin 20 yaşın üzerinde olduğuna dikkati çeken Tanzawa, "Bu da ömür boyu servis ve bakım garantimizin en önemli göstergelerinden biri. Böylece müşterilerimizin fabrikalarının sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.