Türkiye’de tüketiciyi ilk yerli üretim buzdolabı ile buluşturan Arçelik, 8 ülkedeki toplam 10 fabrikasında gerçekleştirdiği buzdolabı üretiminde önemli bir eşiğe ulaştı ve Eskişehir fabrikasında 100 milyonuncu buzdolabını hattan indirdi.

Arçelik Eskişehir Fabrikası’nda gerçekleştirilen dalya törenine Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun’un yanı sıra üst yönetim ve fabrika çalışanları katıldı.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “100 milyon buzdolabı! Arçelik'in tarihinde gururlu bir an, daha iyi bir dünya için inovasyona devam…” dedi.

3 BİNİ AŞKIN ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPTI

Türkiye’nin ilk yerli buzdolabını 1960 yılında piyasaya süren Arçelik, Eskişehir Buzdolabı İşletmesindeki üretimlerine ise 1975 yılında başladı.

Halihazırda 3 binden fazla uluslararası patent başvurusuyla Türkiye’nin Ar-Ge lideri konumunda bulunan firma, güneş enerjisiyle çalışan buzdolabı da dahil pek çok yenilikçi ürünü pazara sundu.

EURO 2020’YE İKİ KİŞİLİK DAVETİYE KAZANACAK

Öte yandan firma, hattan indirdiği 100 milyonuncu buzdolabını satın alacak müşterisine birbirinden özel hediyeler verecek.

Perakende fiyatı altı bin 600 TL’lik hediye çekinin yanı sıra, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye A Milli Futbol Takımının 17 Haziran’da Galler ve 21 Haziran’da İsviçre maçlarını oynayacağı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki maç için konaklama, ulaşım ve vize masrafları dahil olmak üzere iki kişilik davetiye hediye edilecek.

Ayrıca talihli, Eskişehir Buzdolabı Fabrikasını da ziyaret etme imkanı bulacak.