Pandemi döneminde hayata geçirdikleri bir dizi yenilikten bahseden Endress+Hauser Türkiye Endüstri Yöneticisi Emre Erensoy; “Visual Support servisimiz sayesinde, tesislerine ziyaretçi gelmesini tercih etmeyen müşterilerimizin acil teknik arızalarının giderilmesinde uzaktan bağlanma ve alternatif destek yöntemlerini ücretsiz olarak sunuyoruz” dedi.  Endress+Hauser’in petrol ve gaz endüstrisi başta olmak üzere yakın dönem çözümlerini Endress+Hauser Türkiye Endüstri Yöneticisi Emre Erensoy ile konuştuk. 

Endress+Hauser’in yakın gündemini anlatmanızı rica ediyoruz. 

Endress+Hauser, koronavirüs pandemisi kapsamında aldığı önlemlerle dünya çapında hızlı ve esnek bir şekilde koşullara ve gereksinimlere adapte olmuştur. Çalışanlarımızın, müşterilerimizin, ortaklarımızın ve halkımızın sağlığı Endress+Hauser’in en büyük önceliğidir. Şu anda çalışanlarımız yerel koşullara bağlı olarak ofisten veya evden çalışmaktadır. Bu durum, dijital altyapımızın yeterliliği sayesinde erişilebilirliğimizi ve performansımızı etkilememektedir. Amacımız müşterilerimize her zaman en iyi şekilde hizmet vermek ve tedarik kabiliyetimizi sürdürülebilir kılmaktır. Kişisel “My Endress+Hauser” hesapları ile müşterilerimiz teslimatları takip edebilir, fiyat ve teslim süresi bilgisi alabilir ve ürünleri sipariş edebilirler. Dünya çapında teslimat yapabiliyoruz, küresel üretim ağımız çalışır durumdadır. Detaylı bilgi almak için tr.endress.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Pandemi nedeniyle, büyük ticaret fuarları ve endüstri etkinlikleri iptal edildi. Bu nedenle Endress+Hauser olarak, müşterilerimizin ürün, çözüm ve hizmetlerimize 7/24 ve istedikleri yerden ulaşabilecekleri sanal sergi standımızı dünya çapında ziyaretlere açtık.

Bu zorlu zamanlarda hayata geçirdiğimiz bir diğer yenilik, “Visual Support” servisimiz. Pandemi nedeniyle tesislerine ziyaretçi gelmesini tercih etmeyen müşterilerimizin acil teknik arızalarının giderilmesinde uzaktan bağlanma ve alternatif destek yöntemlerini bu süreçte ücretsiz olarak sunuyoruz. 

Firmanız 2021 yılında hangi sektörlerde hangi uygulama alanlarına yoğunlaşacak?

Endress+Hauser olarak en büyük avantajımız, tüm proses endüstrilerinde tercih edilen bir marka olmamızdır. Bu nedenle petrolden atık suya, gıda/içecek üretiminden kimyasal üretim proseslerine kadar geniş bir yelpaze bizim doğrudan hedefimiz içerisindedir.

Petrol ve gaz projeleri için ne tür yatırımlara imza attınız/atıyorsunuz? 

Petrol ve gaz endüstrisi; sürekliliğin, insan ve çevre emniyeti ile yasal yükümlülüklerin büyük önem arz ettiği, ölçüm hatalarına toleransın en düşük olduğu sektördür. Bu nedenle yüksek kaliteli enstrümanlarla birlikte bakım, onarım ve kalibrasyon gibi hizmetlere de en üst seviyede ihtiyaç duyulmaktadır. Kapsamlı bakım anlaşmaları, akredite olarak sertifikalandırabildiğimiz saha kalibrasyonu olanakları ile cihazlarımızın kullanım ömrü boyunca her zaman en yüksek performansla çalışmasını sağlıyoruz.  Bu amaçla hem çalışanlarımızın eğitimine hem de test/kontrol ekipmanlarımıza yatırım yaparak kapsamımızı arttırıyoruz.

Hangi enstrümantasyon çözümlerini sunuyorsunuz? 

Endüstriyel proseslerde ölçümü yapılan hemen her parametre için çözüm sunabiliyoruz. Akış, seviye, sıcaklık, basınç, nem gibi parametrelerin yanında, bu verilerin toplanması veya görselleştirilmesi için gerekli diğer saha bileşenlerini de sunuyoruz.

Son dönemde sunduğunuz debimetreler nasıl bir Ar-Ge çalışmasının ürünü? Hangi sektörleri hedefliyorsunuz? Rakip ürünlerden hangi özellikleriyle ayrılıyor? 
Yeni nesil debimetrelerde en çok öne çıkan özellik hem proses hem de ekipman durumunu sürekli olarak izleyen, size geri bildirim veren Heartbeat adını verdiğimiz cihaz fonksiyonu.  ISO kalite standartlarının üretimde kullanılan ölçüm ekipmanları için koymuş olduğu test ve kontrol kriterlerini karşılayan ve bunu TüV sertifikasyonu ile kanıtlayan bir özellik.
 
Debimetrelerinizle projelerde ne tür avantajlar sunuyorsunuz? Projeleri ne tür yetkinliklere sahip bir ekip yönetiyor? 

Proje yönetimi Endress+Hauser’in üzerinde yıllardır durduğu, dünya genelinde standartlaştırma konusunda büyük adımlar attığı bir konu. Biz de bu kapsamda sadece projelerin yönetilmesinde görev alan bir Proje Departmanına sahibiz. Projenin başlangıcından en son kabul işlemine kadar müşterimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir kontak kişi ile vakit kaybetmeden ve etkili bir şekilde giderirken, ortak bir proje takımı ruhu ile süreçlerin yönetilmesini sağlıyoruz.

2020 yılını nasıl tamamladınız? Yakın dönemde yeni bir yatırım hedefliyor musunuz? 

2020'nin ilk beş ayından itibaren tr.endress.com üzerinden gelen siparişler neredeyse ikiye katlandı. 2021 yılında, Endress+Hauser'den online olarak giderek daha fazla cihaz sipariş edileceğini ön görüyoruz. FLEX adını verdiğimiz yeni ürün segmentasyonumuz sayesinde, tr.endress.com'da doğru ürünleri online olarak bulmak ve sipariş etmek müşterilerimiz için daha da hızlı ve kolay olacaktır.