50 yılı aşkın süredir, Elesa+Ganter ayarlanabilir kaldırma kolları ürün yelpazesi standartları belirliyor: GN 300, neredeyse her bağlamda kullanılabilen zamansız ancak modern standart bir parça.  Ele-sa+Ganter tarafından, belirli uygulamalar için varyasyonlarla veya özel boyutlar ve ek işlevlerle art arda genişletilen kaldırma kolu ürün yelpazesi ailesinin en temel üyesidir.
 
Örneğin GN 307, önemli bir ek bileşeni entegre eder: Çıkarılamayan sertleştirilmiş çelik rondela. Eksenel olarak takılan rondela sıkma sırasında dönmez, kenetleme yüzeyini hasara karşı korur ve temas yüzeyini genişletir. Ek rondelaya rağmen, ipliğin uzunluğu önceki modellerle aynıdır ve değiştirmek çocuk oyuncağıdır.

GN 300.4 içerisinde büyütülmüş bir dairesel kenetleme yüzeyi bulu-nur. Rondelaya eksenel bilyalı rulman entegre eder, bu durum sıkma sırasında sürtünmeyi azaltır ve kenetleme kuvvetinin iki katına çıkma-sına izin verir. Özel olarak şekillendirilmiş saplamalar gerekiyorsa, pirinç veya plastik uçlu saplamalar, sertleştirilmiş uçlar, bilyeli pimler veya kuvveti nazikçe dağıtmak için dairesel itme noktalarına sahip GN 306'yı deneyin.

Paslanmaz Çelik GN 300.5 (mat kumlanmış) ve GN 300.6 (elektro-cilalı), korozif ortamlardaki uygulamalar için tasarlanmıştır. Özellikle, özel geometrik şekli ve harici altıgen tespit vidası, onu kirlenmeye veya akışkan olmayan sıvılara karşı daha az duyarlı hale getirir. Bu-nun yanında Hijyenik Tasarım GN 305, yüksek hijyen standartlarını karşıladığı için DGUV Test tarafından onaylanmıştır. Sıfır ölü alan ile sağlam bir paslanmaz çelik tutamağı ve dişli saplamayla ayrılabilir kol gövdesi ile temas yüzeyine karşı hijyenik sızdırmazlık özelliğini birleştirir.

Orijinal GN 300 modeli optimize edildi. Artık mevcut 22 milimetre uzunluğa sahip belirgin şekilde daha kısa bir tutamakla alan gereksi-nimini azaltır ve sıkma sırasında uygulanan torku sınırlar - bu varyant özellikle M3 ve M4 dişleri gibi hafif uygulamalar için tasarlanmıştır.

GN 300 çinko döküm sapı çeşitli kaplama renkleri, burç ve tespit vidası şeçenekleriyle mevcuttur GN 300.1 varyantında paslanmaz çelik, GN 300.2 ise çinko kaplama ve mavi pasifleştirilmiş çeliğe sahiptir – tüm ürün gamı her zamanki gibi son teknoloji ürünüdür.