Omron, Clarivate Analytics tarafından “Top 100 Global Innovators 2020” ödülünün sahiplerinden biri olarak seçilerek, 2016 yılından beri aralıksız dördüncü kez ödülün sahibi olma hakkını kazandı.

Firma, söz konusu kriterler arasından özellikle küreselleşme alanında yüksek bir puan aldı.

Küreselleşme puanı, dört büyük pazarda (ABD, Avrupa, Japonya ve Çin) alınmış temel patent sayısıyla belirleniyor.

Firmadan ödüle ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurucumuz Kazuma Tateishi, 1959 yılında şirket sloganımızı ‘Yaşamları geliştirmek ve daha iyi bir topluma katkıda bulunmak’ olarak belirledi. Manevi bir temel olarak gördüğümüz bu slogana sadık kalarak ilk yıllardan beri sayısız inovasyona imza attık ve daha iyi toplum altyapıları geliştirme çabalarımızı durmadan sürdürerek yeni zorlukların üstesinden geldik. Geleceğe dönük olarak da, inovasyona olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.”

KAZANANLAR HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENİYOR?

Clarivate Analytics, Top 100 Global Innovators 2020 ödülü için şirketleri tescilli fikri mülkiyet ve patent verilerini temel alarak seçiyor. 

Ödülün adayları, Clarivate Analytics'in veritabanındaki; hacim, başarı, küreselleşme ve etki olmak üzere dört ana kritere dayalı analizlere göre değerlendiriliyor. 

BLOG SAYFASINA TÜRKÇE İÇERİKLER EKLEMEYE BAŞLADI

Diğer yandan firma, dünyaya açılan yüzü olan web sitesinde yer alan blog sayfasına Türkçe içerikler ekleyerek güncellemeye başladı.

“Otomasyon Blog Sayfası” olarak adlandırılan sayfada; yapay zeka, kolaboratif robot, Endüstri 4.0, marka koruma, operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir üretim başlıklarında içerikler yer alıyor.