MODÜLER MONTAJ SİSTEMİ

Yarı iletken endüstrisinden iyi bilinen bir müşteri için Gefasoft Automatisierung und Software GmbH, çoklu yonga modülleri üretimi için otomatik yükleme ve boşaltma sistemi geliştirdi. Bu sistem çok sayıda tel bağlayıcıyı birbirine bağlıyor ve aynı zamanda bağlı yonga modüllerinin kalite kontrolünü de gerçekleştiriyor. Makina modüler bir tasarıma sahiptir ve üç adet şarj ünitesine sahip bir yükleme ve boşaltma modülü, tel bonder üzerindeki aktarım yolları ve ayrıca parça taşıyıcı için enine ve ters taşıma yollarından oluşuyor. İşleyiciler işlenmiş yonga modüllerini iyi parça bölümüne aktarmadan önce RFID ve görüntü işleme kullanarak doğru kablolama için kontrol ediliyorlar. Reddedilen bir parça, zımba ile hatalı parçaları belirli bir konumdaki bir delikle işaretliyor.

Parça taşıyıcısı ve ilgili istasyonlar, Profibus DP üzerinden tesisin kontrol sistemine bağlanan Turck'un BL ident RFID sistemi ile donatılmış. Genel olarak, altı okuma ve yazma noktası şu anda sisteme entegredir. CEO  Grünbauer, “Şimdi tamamlanan sistem genişletme aşamasında, parça taşıyıcısını alternatif teknolojilerle özdeşleştirebildik” diye açıklıyor; “Ancak sistemin modüler ve genişleme kapasitesi nedeniyle, RFID teknolojisi. Sistemin kolayca yükseltilebileceği anlamına geliyor.”

METALDEKİ VERİ TAŞIYICILARI

Müller; “Parça taşıyıcısı ve veri taşıyıcı arasında bir metal temas var. Bu durum aslında olmamalı, ancak genel inşaat koşulları nedeniyle veri taşıyıcısı kendi başına monte edilemedi ve başka şekilde konumlandırılamadı. Ve testlerimiz Turck sisteminin bu konuyla ilgili bir problemi olmadığını gösterdi, ilk seferde çalıştı” dedi. Metal üzerine veya içine montaj için özel veri taşıyıcıları sundu.

PROSES ADIMLARININ DOKÜMANTASYONU

Gefasoft, tüm proses aşamalarını doğrudan parça taşıyıcı üzerinde belgelemek için RFID teknolojisini kullanıyor. İlk okuma-yazma yeri, yükleme makinasının çıkışında bulunuyor. Burada, veri taşıyıcısı, belirtilen tüm bileşenlerin başarıyla monte edilip edilmediğine ve daha fazla işlenip işlenemeyeceğine dair bilgi alır. Parça taşıyıcısındaki dört nokta uygun şekilde doldurulursa, veri taşıyıcının içeriği eklenir, böylece işlem serbest bırakma içerir. Her bir bileşenin başarılı veya başarısız işlenmesine ilişkin bilgiler aşağıdaki işlem istasyonlarına eklenir. Son olarak, son RFID istasyonunda, veriler dışa aktarılır ve tek tek parçalar, veri taşıyıcısı üzerindeki sınıflandırmasına bağlı olarak, iyi parçalar bölümüne veya reddedici parça delicisine operatör tarafından iletilir. Üretim verileri bir rapor dosyasında parti başına arşivlenir.