Nürnberg merkezli tahrik ve otomasyon uzmanı Baumüller, robot ve kaynak teknolojisi uzmanı Cloos ile birlikte yeni kaynak robotu QIROX QRC-290’i geliştirdi. Altı eksenli bu yeni bükülebilir kollu robot, 4 kg’a kadar kaynak brülörünü tutabiliyor ve yüksek hızlarda son derece hassas ve dinamik hareketler gerçekleştiriyor. 

Altı eksenli bükülebilir kollu robotun kumanda yazılımından servo tahrike kadar komple otomasyonu Baumüller imzası taşıyor. Robot, altı DSH1 yüksek hassasiyetli servo motor tarafından tahrik ettiriliyor. Bu motor serisi, kalite ve sessiz çalışma bakımından en yüksek talepler isteyen uygulamalar için özel olarak geliştirildi. Kaynak robotlarını tipik kullanım alanları olarak gösterebiliriz. Eksenlerin ayarının sorumlusu ise yeni çok eksenli sürücü b maXX 5800. Bu kompakt sürücü, altı eksene kadar tahrik ekseni için bağımsız ve eksiksiz biçimde istenildiği gibi yapılandırılabilir. Yani kullanıcı, sürücüdeki eksen güçlerini dilediği gibi birleştirebilir. Her bir eksen için uygun eksen gücünü entegre edebilir ve böylece uygulamasının gerektirdiği taleplere tamı tamına uyan bir cihaza kavuşur. Ek olarak, makine üreticisi donanımdan bağımsız bir kumanda yazılımından yararlanır. Tek elden birbirlerine uyarlanmış bileşenler sayesinde, müşteri verimli bir komple sistem ve kısa pazara sürme süresi elde eder. 

Yeni QIROX robotu QRC-290 ile Cloos ve Baumüller iş birliği ile geliştirilmiş kaynak robotu Qirox QRH-280, SPS IPC Drives fuarında Baumüller standında ziyaretçilerin karşısında yer aldı. Cloos ve Baumüller şirketleri, 2016 yılından bu yana sıkı bir iş birliği içinde çalışıyor. Cloos’un yüksek uzmanlık ve yöntem tekniği bilgisi Baumüller’in elinde gelecek odaklı otomasyon çözümleri ile hayata geçiyor. 

TABLET ARACILIĞIYLA KÜRESEL OSİLOSKOP
Yeni QIROX QRC-290, stantta hassas ve yüksek hızla karmaşık bir parçayı sürdüğü kaynak prosesinin yüksek dinamiğini ve hassasiyetini gösteriyor. Robotun akım, gerilim, devir sayısı ve proses ile ilgili diğer verileri gibi hareket profili, küresel bir osiloskop üzerinden kaydediliyor ve buna paralel gösteriliyor. Fuar ziyaretçileri, kaynak prosesinden elde edilen verileri gerçek zamanlı olarak tablette görebildiler. Değerlerin zamanla senkron gösterimi ile, robotun gerçek zamanlı tanı becerisi artıyor ve karmaşık kaynak proseslerinin üretim iyileştirme ve karşılaştırma işlemleri için dokümantasyonu kolaylaşıyor. Ayrıca işletime alma ve servis önlemleri de kolay hale geliyor. 

AKILLI AĞ BAĞLANTISI İLE ESNEK ÜRETİM
Fuarda beğeniye sunulan bir başka ürün de, ağ bağlantılı çalışan iki adet elleçleme ve robot sistemi oldu. Bu sistemler, stantta ağ bağlantısı ile üretim iyileştirmenin ne kadar kolay hale geldiğini gösteriyor. 3 eksenli elleçlemenin paletleme işlemi ve robotun kaynak işlemi tek bir proseste gerçekleşiyor ve iletişim plastik endüstrisinde standart hale gelen EUROMAP arabirimi üzerinden sağlanıyor. Her iki sistemde de kumanda yazılımından tahrike kadar komple Baumüller çözümleri söz konusu. Baumüller burada, makina modüllerinin ilgili üretim prosesi için ideal ve uygulama için esnek biçimde nasıl otomatikleştirilebileceğini gösteriyor. Münferit modüller, komple makineler ya da tesislerle sorunsuz birleştirilebiliyor ya da yeni veya mevcut sistemlere entegre edilebiliyor. 

Doğrudan fuarda sergilenen ürünler, Baumüller görselleştirmesinin sezgisel kullanımı ve ağ bağlantısı avantajları ile ziyaretçileri kendilerine hayran bıraktı. Kullanıcı, ihtiyaca göre akıllı telefon ya da tablet üzerinden üretim verilerinin görselleştirmesine son derece rahat biçimde erişebiliyor.