Otomotiv orijinal parça üretimi (OEM) alanında, rekabetçi performans gücünün yanı sıra Ar-Ge ve yerli üretimle dünya çapında aranan markalardan olan BANTBORU, kapasite yatırımları sonrası küresel otomotiv pazarındaki payını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.

7 MİLYON AVRO YATIRIM YAPACAK, HEDEFİ YÜZDE 100 BÜYÜME

BANTBORU’nun geçen seneki cirosunun yaklaşık 21 milyon avro düzeyinde gerçekleştiği bilgisini veren CEO Sinan Gider, hedefleri çerçevesinde 7 milyon avro seviyesinde yatırım yapacaklarını, yurt dışı yatırımlarının geri dönüşünün cirolarına yaklaşık 10 milyon avro katkı sağlamasını öngördüklerini ifade etti.

Güler, yurt dışının yanında yurt içinde de yeni projeleriyle üç yıllık süreçte yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

"BMW PROJEMİZLE KÜRESEL AYAK İZİMİZİ GENİŞLETİYORUZ"

İş planlarını somutlaştıran iş birliklerinin, küresel çapta büyük oyuncularla atılan imzalarla hayata geçirilmekte olduğunun altını çizen Gider, bu kapsamda OEM tedarikçisi oldukları BMW iş birlikleri ileriye taşıyacaklarını, markanın biri yeni olmak üzere 5 modeline, özel vasıflı çelik boru tedarik edeceklerini kaydetti.

Söz konusu projenin birbaşka mühim tarafının da küresel operasyonlarını ABD, Almanya, Güney Afrika, İngiltere ve Macaristan olmak üzere 3 kıtada 5 farklı lokasyonla genişletecek olmaları olarak açıklayan Gider, ayrıca projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu tesislerden bazılarında üretim ve büküm faaliyetlerini biz yapacağız, bazılarında da iş ortağımız bükümü üstlenecek. Hem yakıt motorlu hem de elektrikli araçlar için üretim yapacağımız bu projede, Mini Cooper’ın yanı sıra, BMW’nin X3 serisinde, 1 ve 2 serilerinde ve yeni modellerinde kritik noktalarda yerli BANTBORU Ar-Ge ve teknolojisi ile üretilmiş ürünler alacak. Projenin birinci kademe tedarikçisiyiz ve projenin yönetiminin sorumluluğunu biz üstleneceğiz."

"İLK SEVKİYAT 2024'TE BAŞLAYACAK VE 600 BİN ARACA ULAŞACAK"

Proje çerçevesinde ilk sevkiyatlarının yılda 200 bin araçla 2024 yılında başlayacağı bilgisini paylaşan CEO Sinan Gider, kademeli olarak 2027'de yılda 600 bin araç civarına ulaşacağını ve söz konusu rakamın bugünkü BMW üretim kapasitesinin dörtte birine tekabül ettiğini vurguladı.

Gider, "Rekabetçi Performans" sloganlarıyla özetledikleri özgün becerilerini, ürün, hizmet ve iş birliği kaliteleriyle büyümeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

"BORU BÜKÜM İŞİMİZ, MAGNA PROJESİYLE BAŞLAYACAK"

"Magna çok büyük uluslararası bir otomotiv tedarikçisidir ve faaliyetleri, farklı OEM’ler için kendi bünyesinde araç üretimini de içermektedir. Bu üretim, üst segment elektrikli araçlarıyla tanınan ABD'li otomobil üreticisi Fisker’in Ocean model elektrikli SUV aracını da kapsıyor" diyen Sinan Gider, firmalarının büyüme performansında birbaşka önemli proje olan Magna iş birlikleri hakkında da konuştu.

Üretimde fren boruları tedariki için nominasyon aldıklarını ve projenin önemli bir özelliğinin de hibrit fren borularını içermesi olduğunu dile getiren Gider, bu bağlamda ürün gamını yeni ürünlerle genişleteceklerini söyledi.

BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Gider, projedeki ilk teslimatların gelecek yıl başlayacağını ve parçaları Magna’ya BANTBORU Almanya üretim üslerinin tedarik edeceğini, Almanya Leipzig’deki boru büküm işlerinin de söz konusu projeyle başlayacağını belirtti.