Silivri Selimpaşa’da 20 milyon TL’lik yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştirdiklerini ve “Güvenlik Bariyerleri Teknoloji Üssü” olarak konumlandırdıkları fabrikanın 2021 yılı içerisinde faaliyete geçeceğini belirten Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, 120 kişi istihdam edeceklerinin altı çizdi. 

YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ 

2006 yılında Arma Kontrol’ü kurarken hedefimiz güvenlik sektöründe bir Türk firmasının adını tüm dünyanın duymasını sağlamaktı. Bugün ürünlerimizde Türkiye’de ve dünyada birçok insanın hayatına dokunuyoruz.  Bu misyonumuzla birlikte 2019 yılını yüzde 22’lik bir büyüme ile kapattık. 2020 yılı için ise ilk altı ayda Covid-19 pandemisine rağmen yüzde 27’lik bir büyüme hedefliyoruz. Bu hedefimizi tutturmak için ulusal ve uluslararası fuarlara katılmak, yeni iş birlikleri, yeni üretim merkezi ve Ar-Ge yatırımları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2020 yılında pazar payımızı artırmak için ekim ayında ISAF Fuarı’na katılarak yüksek teknoloji güvenlik ürünlerimizi tanıtacağız. Güneydoğu ve Avrupa’nın en büyük, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın ikinci en büyük sektörel buluşması olan ISAF’ta hedeflediğimiz yeni pazarlar için iş birlikleri ve yeni anlaşmalara imza atacağımıza inanıyoruz. 

ÜRETİM YÜZDE 70 ARTACAK 

Silivri Selimpaşa’da 20 milyon TL’lik yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştirdiğimiz ve “Güvenlik Bariyerleri Teknoloji Üssü” olarak konumlandırdığımız fabrikamız 2021 yılı içerisinde faaliyete geçecek ve 120 kişi istihdam edeceğiz. Fabrikayla birlikte 5 yıl içinde üretimimizi yüzde 70 artıracağız. Bu yatırımla birlikte iç ve dış pazarda artan talebi karşılayacağız ve yeni pazarlara açılacağız. Fabrikayla birlikte 5 yıl içinde üretimimizi yüzde 70 artıracağız. Bu yatırımla birlikte iç ve dış pazarda artan talebi karşılayacağız ve yeni pazarlara açılacağız. Tüm Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımız doğrultusunda her zaman en yüksek güvenlikli ürünleri pazara sunmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda uluslararası en zorlu testlerden başarıyla geçen mantar bariyer ve road blockerlara imza atıyoruz. PAS68 sertifikalı Sabit Mantar Bariyerimiz 1100 mm açılır yüksekliğinin yanı sıra 7. 500 kg araç çarpışma değeri ile üstün bir güvenlik sağlıyor. Bariyerimiz 7,5 tonluk 80 km hızla çarpan bir araca karşı etkin bir koruma sağlıyor. Ayrıca tesisleri farklı tonajdaki araçlara karşı koruyabilen birbirinden farklı road blocker ve mantar bariyerlerimiz bulunuyor. ISAF Fuar’ında bu teknolojilerimizi de ziyaretçilerle buluşturacağız. Ürünlerimizin odağında her zaman insan ve insan hayatı bulunuyor bunu sağlamak içinde geleceğin teknolojilerini ürünlerimizle entegre ediyoruz. Teknoloji ve inovasyonu güvenlik ile birleştiren anlayışımız ile bugün 52 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz askeri alanlardan konsolosluklara, yüksek güvenlik gerektiren kamu binalarından üretim tesislerine kadar etkin bir güvenlik sağlıyor. Bizler de her geçen gün ürün gamımızı geliştirerek iç ve dış pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz.