Teknolojiye yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak olduğuna inanıyor, bu doğrultuda her yıl Ar-Ge çalışmaları için ciddi tutarlarda bütçeler ayırıyoruz. Büyüme hedeflerimizi gerçekleştirebilmek ve özellikle global pazarlarda rekabet avantajımızı korumak amacıyla Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ar-Ge departmanımız, 2004 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Ar-Ge Merkezi belgesi almadan önce de devam eden çalışmalarımız; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Haziran 2017 itibarıyla Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmemizden sonra ivmesini arttırırken, mühendislik süreçlerimiz daha güçlü ve konsolide bir yapıya oturdu. 

Bizim için çalışmalarımızın sadece araştırma aşamasında kalmayıp, ürünlere dönüşmesi ayrı bir önem taşıyor. Gerçekleştirdiğimiz TEYDEB projeleri sonrasında ortaya çıkan ürünleri yurt içi ve yurt dışı pazarlara aktif olarak sunuyor, ihracat rakamlarımızı artırıyoruz. Halihazırda ihraç ettiğimiz kojenerasyon, trjienerasyon çözümlerimizin yanı sıra, hibrit jeneratörlerimizi örnek olarak gösterebiliriz. Bugün hibrit jeneratörlerimizin Güney Amerika’dan Afrika’ya, Suudi Arabistan’dan Kuzey Denizi’ndeki petrol platformlarına kadar birçok önemli projede başarıyla hizmet vermektedir. TÜBİTAK-TEYDEB projesi kapsamında geliştirdiğimiz hibrit jeneratör ürünümüz ile ‘TÜBİTAK-TEYDEB Başarı Hikayeleri’ arasına girdik ve ‘İSO Enerji Verimliliği Ödülleri Büyük Ölçekli İşletme Enerji Verimli Ürün’ kategorisinde ikincilik ödülünü kazandık.

Yeni ürün gamımız, ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Rakiplerine göre daha ileri teknik özelliklere sahip yüzde 100 yerli ürün olan yeni jeneratörlerimiz üstün özellikler içeriyor. Ürün geliştirme süreçlerimizi en ileri analiz ve simülasyon programları ile destekliyoruz. Tasarladığımız ürünlerimizde en gelişmiş programları kullanarak akustik, titreşim, yapısal ve akışkan alanlarında simülasyonlar yapıyoruz. 

İlerleyen dönemde Ar-Ge Merkezimiz’de jeneratör ana komponentlerinde yerlileştirme, gaz yakıtlı motorlar, hibrit teknolojisinde depolama, titreşim, akustik, yakıt tasarrufu ve biyogaz gibi projelere yönelik çalışmalarımız devam edecek.  

Sektörde ilkleri başaran bir marka olarak teknoloji geliştirme konusundaki öncü kimliğimizi pekiştirip, daha da yukarıya taşımak için hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.