İzmir'de üretimlerini sürdüren dev giyim markası Hugo Boss’un hayata geçirdiği ‘Akıllı Hata Tahminleme Sistemi’ projesi sayesinde operatörlerin belirli bir model ve operasyonda yapacakları muhtemel hatalar, önden simüle edilebilir hale getirilebiliyor ve böylece hataların önüne geçiliyor. 
 
Hugo Boss, İzmir'deki üretim tesisi ile tekstil sektöründe dünyanın ilgi odağı haline geldi. Yönetim merkezi Almanya'da, üretimi ise İzmir'de bulunan premium giyim şirketi Hugo Boss, tesisinde, dijital görüntüleme ve hataları minimuma düşürmek için yapay zekâ teknolojisini kullanılıyor. Bu noktada ise projeleri şirketin bilişim teknolojisi departmanı olan ve startup gibi çalışan “Hugo Boss Solutions” hazırlıyor. 
Hugo Boss Solutions, şirketin üretim deneyimini teknoloji ve dijital dönüşüm danışmanlığına taşıyor. Süreç içerisinde sırasıyla dijitalleşme (dijital ikiz), otomasyon ve yapay zekâ uygulamalarında, özellikle insanın teknolojiyle entegrasyonuna odaklanan marka, TechnoLab adında bir Ar-Ge birimi kurdu.

ÖNLEYİCİ EĞİTİM VE GEREKLİ PLANLAMALARI YAPMAK MÜMKÜN 

Geliştirilen projelerin başında verimliliği ve üretim hedefleriyle ne kadar örtüştüğünü anında gösteren tabletler yer alıyor. Akıllı Hata Tahminleme Sistemi olarak adlandırılan proje ile operatörlerin belirli bir model ve operasyonda yapacakları muhtemel hatalar, dijital ikiz tarafından önden simüle edilebilir hale getirilmeye başladı. Böylelikle önleyici eğitimleri ve gerekli planlamaları yapmak mümkün olabiliyor. 

HATLARININ ANLIK TAKİBİNİ SAĞLAYAN “HAT ARAYÜZÜ”

Fabrikadaki tüm operatörler, Akıllı Veri Yönetimi (SDM) sistemiyle donatılırken, saha yöneticileri üretim sürecini SDM’nin tamamlayıcısı olan “Supervizör Arayüzü” üzerinden yönetmeye başladılar.  Üretim sistemleri, tüm üretim hatlarının anlık takibini sağlayan “Hat Arayüzü” sistemiyle ve üretim hatlarındaki tüm parçaların yerlerini tespit eden Gerçek Zamanlı Tespit Hizmeti (RTLS)’ne tamamen entegre edilmiş durumda. Tüm bu sistemlerin entegrasyonu Hugo Boss İzmir’in daha çok veri toplamasını sağlıyor. Ayrıca verileri daha anlamlı yorumlamasına zemin hazırlıyor ve ihtiyaç halinde daha tutarlı tepki vermesine yardımcı oluyor. Hugo Boss İzmir üretim tesisinde arttırılmış gerçeklik ve ses tanıma teknolojilerinin kullanıldığı uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar şimdiden üretim hatlarına entegre edilirken, bu uygulamalar arasında Akıllı Yapay Zekâ Yönetimi (SAIL) projesi de yer alıyor. 

Hugo Boss Bilgi Teknolojileri Grup Yöneticisi Erkut Ekinci, akıllı fabrika dönüşümünde M3P (Machine, People, Product ve Process) stratejisi kapsamındaki SAIL (Smart Artificial Intelligence Leadership) projesiyle de ödüller kazandıklarını, bu projeyle hem kalite standartlarını yükseltip hem de makina arızalarını oluşmadan önce tahmin edebildiklerini söylüyor. 

Akıllı fabrika dönüşümünün ilk adımı olan fabrikanın dijital ikizini yaratma hedefiyle yürütülen M3P (Machine, People, Product ve Process) stratejisi kapsamındaki SAIL (Smart Artificial Intelligence Leadership) projesiyle birincilik ödülleri kazanan HUGO BOSS İzmir, bu projeyle hem kalite standartlarını yükseltmeyi hem de makina arızalarını oluşmadan önce tahmin etmeyi hedefliyor. Dört önemli yapıtaşının (M3P) birbiriyle iletişimi yoluyla toplanan büyük veriyi bilgiye dönüştürebilen SAIL (Smart Artifical Intelligence Leadership) projesi, hem tekstil hem de diğer tüm sektörlerde kalite tahminleme adına bir ilk olma özelliğini taşıyor. 

Hugo Boss Bilgi Teknolojileri Grup Yöneticisi Erkut Ekinci konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “HUGO BOSS İzmir'de, 'Endüstri 4.0'ı merkeze alan yeni bir vizyonla yeni bir yolculuk başlattık. Bu dönüşüm yolculuğunda teknolojinin tüm imkanlarının kullandık. Otomasyon ve robotik teknolojilere de eşzamanlı yatırımlarını sürdüren HUGO BOSS İzmir, TeknoLab adını verdiği teknoloji laboratuvarında otomasyon ve robot kullanımı konularında prototipler üretiyor. Şimdiden arttırılmış gerçeklik ve sesli komut teknolojilerinin kullanıldığı uygulamaları üretim hatlarına entegre eden markamız, ilk somut adımları atılan yapay zekâ uygulamalarını artırarak üretim ve yönetim sistemlerine entegre ediyor” dedi. 

ÖNCE İNSAN VE “MUTLU FABRİKA”

Akıllı fabrika uygulamasının başarılı olması için insan ve teknoloji arasında iş birliği kurulması gerekiyor. Bu sebeple Hugo Boss İzmir olarak çalışanlarının gelişimini de önemsiyoruz ve dijitalleşme faaliyetleri kadar büyük önem taşıdığını biliyoruz. Şirket, iç yapısını hiyerarşinin ve rütbelerin gücünden çok ortak iş yapma kültürünü hakim kılacak şekilde değiştirdi. Yeni yapıda iş yerinde esnekliği ve karar alma mekanizmalarında katılımcılığı artırmak için “Mutlu Fabrika” stratejisi uygulanıyor. Erkut Ekinci, iç organizasyonun yeniden yapılanması ve “Mutlu Fabrika” stratejisi sonucunda HUGO BOSS İzmir’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri şöyle özetliyor;

1. Çalışanların görüşlerinin toplanarak projelendirildiği üretim hattındaki sistemlere entegre periyodik anket süreçleri geliştirdi. 
2. Çalışanların çocukları için Bilim Kahramanları Derneği ile iş birliği içerisinde belli aralıklarla robot teknolojisi ve kodlamaya giriş eğitim programları sunuldu
3. 180 çalışanın Süpervizör pozisyonuna terfi ettiği, sınıf eğitimleri çalıştaylar ve bireysel koçluktan oluşan ve bir yıl süren Değişimin Liderleri programı hayata geçirildi. Program, alanında dünyanın en büyük ödül organizasyonu olan Yetenek Geliştirme Derneği (ATD) tarafından Liderlik/Yönetici Geliştirme kategorisinde Uygulamada Mükemmellik Ödülü’nü kazandı. HUGO BOSS İzmir, döneminde Türkiye’den bu ödülü kazanan tek şirket oldu.
4. Technolab’taki 3 boyutlu yazıcılarda üretilen el protezleriyle bu alanda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz destek sağlayan Robotel Türkiye derneğiyle uzun dönemli bir iş birliğine gidildi.
5. Üretim tesislerinde 3800 kişiye ücretsiz kablosuz internet bağlantısı projesi hizmeti sunuldu.
6. Futbol sahası, tenis kortu, spor salonları gibi ücretsiz olanakları tüm çalışanların kullanımı için restore edildi.