Çözüm sundukları iş ortaklarına, daha hızlı, daha güvenli ve sonuç odaklı ürün ve hizmet sunarak, işletmelerini daha izlenebilir, daha güvenli ve kar etmelerini sağlayıp, ekonomik açıdan daha sürdürülebilir işletme ve firma prestijlerini arttırdıklarını kaydeden Bertan Çakır sorularımızı yanıtladı.

Tuna Tartı 2021 yılını nasıl kapattı? 2022 yılı için öngörüleriniz ve planlarınız nelerdir?   

Dünya üzerinde pandemi sebepli yaşanan bu dar boğaz ve ekonomik olumsuzluklara nazaran, 2021 bizler için oldukça verimli geçti. Pandemi sürecini lehimize kullanmayı iyi bildik ve bu süreçte personel sayımızı arttırdık, Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarımıza hız kazandırarak 2022 yılına daha dinamik ve sağlam adımlarla ilerleyeceğimiz bir alt yapı ve kadro oluşturduk.

ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

2022 yılı 2. çeyrek başlarında yaklaşık 7.000 metrekare kapalı alanlı bir tesis planımız var. Bunla ilgili olarak tüm taşınmazların görüşmeleri tamamlandı.

Bunlara ek olarak, Avrupa ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere, yeni projelere ve temsilciliklere imza attık. 2022 bizler için tam bir atak yılı olacaktır.
 
Türkiye’de hangi sektörler için ne tür çözümler sunuyorsunuz? 2022’de bunlara hangi yenileri eklenecek? 

Türkiye’de ve diğer coğrafyalarda, başta maden, lojistik, gıda, çimento, kimya ve savunma sanayi olmak üzere tüm tartı, paketleme, dozajlama ve test proseslerine uygun mühendislik çözümleri sunmaktayız. Üretmiş olduğumuz çözümlerin çoğu, sektörel ve firmalara özel çözümler olduğu için bizleri sadece katalogdaki ürünler üzerinde giden değil, üreten, geliştiren ve firmalar nezdinde “çözüm ortağı” konumuna getirmiştir.

2021 ortalarında Ar-Ge çalışmalarına başlanan ve daha önce piyasada bulunmayan 2 adet ürünümüz, kısmetse 2. çeyrek başlarında piyasada olacaktır. Ar-Ge bölümümüz tüm gücüyle hedeflenen termin süreleri için buna odaklanmıştır.

Endüstriyel üreticiler için ürünlerinizle nasıl değer katıyorsunuz?

Tuna olarak, endüstrinin lokomotifi olan ISO1000 firmalarının yaklaşık yüzde 78 ile sürekli iş birliği içindeyiz. Bu da bizlere ayrı bir tecrübe kazandırmakta ve gurur vermektedir.

Çözüm sunmuş olduğumuz iş ortaklarımıza, daha hızlı, daha güvenli ve sonuç odaklı ürün ve hizmet sunarak, işletmelerini daha izlenebilir, daha güvenli ve kar etmelerini sağlayarak, ekonomik açıdan daha sürdürülebilir işletme ve firma prestijlerini arttırmaktayız.

Eğitim ve sektörel bilinçlenme çalışmalarınızı da paylaşır mısınız? 

Sektörümüzde hizmet verdiğimiz işletmelerdeki teknik personel başta olmak üzere, düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğumuz WEBINAR’lar üzerinden, başta yük hücresi (load cell) teknolojisini ve tartı prosedürleri çalışma prensiplerine ait eğitimler vererek, daha bilinçli kullanıcılar hedeflemek, buna bağlı olarak daha az sorun, daha az duruş ve bakım maliyetleri düşmüş işletmeler ile globalde daha fazla ve kaliteli Türk firması görmeyi amaçlamaktayız.

Satış sonrası ne gibi teknik hizmetleriniz var? Ürünlerinize uzaktan erişim mümkün mü? Kullanıcılara bu noktada ne gibi avantajlar sunuyorsunuz? 

Satış ve pazarlama departmanımızda olduğu üzere, satış sonrası ekibimiz de ağırlıklı olarak mühendis, işinin ehli, sektörde uzun yıllar hizmet vermiş ekip arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Adana Bölge Müdürlüklerimizden, Türkiye geneline en geç 6 saatte hizmet ve servis vermekteyiz.

Gelişen yeni dünya düzeni ve endüstri ile birlikte, bizlerde global konjonktüre paralel olarak gelişerek, üretmiş olduğumuz ürün ve çözümleri, söylemleri ilk olarak bizimde katılımcısı olduğumuz 2011 Almanya Hannover Fuarı’nda çıkan ‘Endüstri 4.0’ çağına ayak uyduran, uzaktan erişimli, izlenebilir, konuşan ve öğrenen sistemler geliştirmekte ve bu sistemlere kendi ürünlerimizi entegre etmekteyiz.