Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen destekle Malatya'da kurulumuna devam eden Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk model fabrikayla, işletmelerin verimliliğinin artırılması ve dijital dönüşüm sürecine öncülük edilmesi, hızlandırılması hedefleniyor.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI, ÜÇ AY SONRA HAZIR HALE GELECEK

Halihazırda inşaatı süren, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 671 metrekare alana kurulan ve inşaatının yüzde 80'i tamamlanan fabrika, yaklaşık 3 ay sonra hizmet sunmaya başlayacak.

Model fabrikanın bünyesinde makina ve üretim hatlarının haricinde çalışma alanları, eğitim odaları ve konferans salonları olacak. Fabrikada uzmanlar ve akademisyenler tarafından üretim süreçleri ve yaşanan sorunların çözülmesiyle ilgili olarak hazırlanan plan kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

ÇEŞİTLİ SENARYOLAR HAZIRLANACAK

Fabrikada, işletmelerin sanayinin yeni evresi olan Endüstri 4.0 çerçevesinde dijitalleşme ve üretimde verimliliğin sağlanmasına yönelik senaryolar hazırlanarak, ortaya çıkabilecek olası durumlarda çözümler üretilmesi amaçlanıyor.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

Söz konusu proje ile şehrin ve bölgenin imalattaki verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

"FİRMALARI NİTELİKLİ HALE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, göreve geldiklerinden beri OSB'leri geliştirmek amaçlı bir gayret içinde olduklarını, son 3 yılda 17 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Sanayicileri daha vasıflı ve yetkin hale getirecek altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Sadıkoğlu, "Model fabrika adı altında 'Malatya 2. OSB İŞGEM Mesleki Eğitim Merkezi ile Büyüyor' projesini hazırladık. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Model fabrika ile Endüstri 4.0 odaklı teknolojik üretim yapan firmaları nitelikli hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Sadıkoğlu, " Bu fabrika üretim yapan firmalarımızın iş kayıplarının engellenmesinin veya nitelikli insan potansiyelinin daha efektif kullanılabilmesinin önüne açacak." diye konuştu.

"BÖLGEYE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin'de model fabrikaların kurulduğunu anımsatarak Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurulan ilk fabrikanın ise Malatya'da konumlanacağını kaydetti.

Projenin içerisinde ayırdıkları alanın tamamen sanayicilerin yaptığı üretimi yerinde öğretmek suretiyle teknolojik altyapı sağlamak olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, söz konusu model fabrika ile Malatya'nın yanı sıra tüm bölgeye hitap edeceklerini, bölge şehirlerden sanayicilerin yararlanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Halihazırda fabrika inşaatının yüzde 80 seviyelerinde olduğunu ve 2-3 ay için aktif olarak hizmet verir hale geleceği bilgisini veren Sadıkoğlu, "Model fabrikanın bölgeye katma değer sağlayacağına inancımız tam." dedi.

"İŞ GARANTİLİ EĞİTİMLER VERECEĞİZ"

Fabrikanın yer alacağı alanda farklı çalışmaların da gerçekleştirileceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, üst tarafını eğitim kompleksi haline getireceklerini, burada atölyeler oluşturarak sanayicinin istediği kalifiye elemanı yetiştireceklerini söyledi.

Bir yandan işsizlik sorunu yaşayan gençleri, diğer yandan da nitelikli personel arayan işletmeleri gördüklerini kaydeden Sadıkoğlu, "Bu çatı altında birçok kişiye çeşitli alanlarda iş garantili eğitimler vereceğiz." ifadelerini kullandı. (AA)