Her gün hem kişisel temizlik ve bakım, hem de çevremizin hijyeni için sabun, deterjan, ev bakım ve hijyenik kağıt ürünleri gibi birçok temizlik ürününü kullanıyor, daha güzel ve daha bakımlı görünmek, daha yumuşak bir cilde sahip olmak ya da daha hoş kokmak için kozmetik ürünlerden yararlanıyoruz. Peki bu temizlik, hijyen ve kozmetik ürünleri için hep aynı kalitede, minimum duruş ve hata ile yüksek verimlilikte üretim nasıl sağlanıyor? Cevabı; bu ayki kapak bölümümüzde incelendi.

Temizlik ve hijyenin, hiç olmadığı kadar odağımıza yerleştiği bugünlerde; günlük 120 milyon yaprak üretim kapasitesiyle 1.000 adet farklı markaya üretim yapan, yüzde 40’lık pazar payı ile ıslak mendil konusunda sektöre Türkiye’de liderlik eden SAPRO’yu, Temizlik-Hijyen-Kozmetik kapak konumuz kapsamında ziyaret ettik. Dünya üzerinde 6 kıtaya gerçekleştirdiği ihracatla, ıslak mendil ihracatında birinci sırada bulunan Sapro tesislerinde, bebek ve kişisel bakım, ev temizliği, araç bakım, hasta bakım, evcil hayvan bakımı, endüstriyel kullanım alanları için ıslak mendil üretildiğini söyleyen SAPRO Genel Müdür Yardımcısı & İcra Kurulu Başkanı Murat Gönül, fabrikalarında devreye aldıkları otomasyon ve Endüstri 4.0 projeleri ile üretim verimliliğini anlık takip edebildiklerini söyleyerek, yapay zeka çalışmaları ile hatlardaki duruş verilerini toplayıp, hattın duruş yaşanmadan uyarı vermesini sağladıklarını, böylece kayıpları, duruş ve hataları minimum seviyeye indirdiklerini açıkladı. Dijitalleşme stratejisi kapsamında hem süreçlerini dijitalleştirdiklerini, hem de tüm hatta bulunan makinaların haberleştiği, veri oluşturduğu yapay zeka çalışmalarına başladıklarını açıklayan Murat Gönül, “Tüm hareketlerin otomasyona bağlı olduğu projemiz devam ediyor” dedi. SAPRO röportajının detaylarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

***

Hem kapak bölümü ile ilgili hem de üretim dünyasının otomatikleştirilmesini sağlayan en yenilikçi ve verimli çözümleri Nisan sayımızda bir araya getirdik ve incelemelerinize sunduk.