Bursa sanayisinin önde gelen isimlerinden, Eksaş Endüstriyel Metal Kaplama Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER) Kurucu Üyelerinden Erhan Baycan dün vefat etti.

Merhumun cenazesi bugün (25 Kasım Çarşamba) Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Hamitler Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda defnedilecek.

Baycan’ın vefatına ilişkin TÜYİDER’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Derneğimiz kurucularından, sektörün öncüsü, değerli büyüğümüz, Eksaş Endüstriyel Metal Kaplama Tesisleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erhan Baycan'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsün yaşıyoruz. 25 Kasım Çarşamba günü Hamitler Camii’nde kılınacak cenaze namazını müteakip saat 14:00 de Hamitler Mezarlığı’nda sonsuzluğa yolcu edilecektir.” 

ERHAN BAYCAN KİMDİR?

Bursa merkezli Eksaş Endüstriyel Metal Kaplama Tesisleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER) Kurucu Üyelerinden olan Baycan, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Almanya’da Hannover Technische Hochschule’da alüminyum teknolojiler üzerine eğitim gördü.

Baycan, profesyonel meslek hayatına 1969 yılında Ankara’da konumlanan, kamu ve özel sektördeki önde gelen firmalara yüzey işlemler konusunda çözüm getirdiği EKSAŞ A.Ş. firmasını kurarak başladı.
Şirketini 1996 yılında Bursa’ya taşıyan ve 2002’de ihracat yapmak üzere EST Metal şirketini kuran Baycan,2012’de anahtar teslim Sıcak Daldırma Galvaniz tesisleri kurulumu yapmak amacıyla EstGal A.Ş.’yi faaliyete geçirdi.

Baycan, 2013 yılında da Türkiye’de ilk kaldırma sapanları ve bağlama kemerleri üretimi gerçekleştiren EstHalat A.Ş.’yi Türk sanayisine kazandırdı. 

ST Endüstri Medya olarak, merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.