Yüzey işleme sektörünü bir araya getirecek Surface Technology Germany, 16-18 Haziran 2020 tarihlerinde Almanya Stuttgart’da, fuarın Türkiye ayağı ise 12-15 Mart 2020 tarihlerinde WIN EURASIA kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilecek. 
 
Binden fazla markanın geliştirdiği teknolojileri sergileyeceği fuarda, elektro kaplamadan endüstriyel plazma yüzey işlemine, mikro malzeme işleme yöntemlerinden patlama teknolojisine kadar birçok ürün grubunu aynı çatı altında buluşturacak.

Almanya Yüzey Teknolojileri Derneği (ZVO) ve Almanya Makine Mühendisliği Sanayicileri Derneği (VDMA) ile iş birlikleri ile yüzey teknolojisi makinaları ve ekipmanlarının dijital entegrasyonu konusunun yanı sıra elektronik kaplama ve yüzey teknoloji proses zincirinin çeşitliliği ve verimliliği gibi konular yer alacak.

“ÜRETEN FİRMALARA İHTİYACI ORTAYA ÇIKARACAK”

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’de sektörün 250 milyon avroluk bir iş hacmine sahip olduğunu, fuarın potansiyelin değerlendirilmesi noktasında önemli fırsatlar sağlayacağını ifade etti.

Türkiye’nin yüzey işleme teknolojilerinin en çok kullanıldığı beyaz eşya gibi endüstrilerdeki üretim kapasitesiyle AB’nin en büyük üretim üssü olduğunu ve otomotiv, mücevher, havacılık gibi sektörlerde güçlü markaların faaliyet gösterdiğini ifade eden Kühnel, gelişen ekonomi, çeşitli endüstrilerde yüzey işleme teknolojisi üreten firmalara olan ihtiyacı ortaya çıkardığını söyledi.
 
Surface Technology fuarlarının uluslararası alandaki ilk ayağı, WIN EURASIA fuarı çatısı altında TÜYAP’ta 12-15 Mart’ta düzenlenecek ve 10’uncu salonda yer alacak fuarda sektörün maliyeti azaltıp verimini arttıracak teknolojiler yer alacak.