Vinç imalat sanayi için komple çözümler sunan ABM Greiffenberger şimdi de yüksek verimliliğe ve kaldırma performansına sahip GHX serisi kaldırma redükörleri ile beraber ayna mahruti sistem yürütme redüktörlerini geliştirdi ve değerli müşterilerine sundu. Yeni seri kaldırma redüktörleri önceki modellere kıyasla daha uzun bir aks aralığı sayesinde üreticilere daha geniş kullanma alanları yaratıyor. GHX 63, 270 mm çapa sahip tamburlara akuple edilebilirken, GHX 125’in akuplesi 325 mm çapa sahip tamburlara kadar mümkündür. Genişletilmiş aks aralığı sayesinde, vinç imalatçıları sistemlerinde daha büyük çaplı tambur kullanabilecekler. Yüksüz çalışma durumlarında ABM motorları inverter ile 200 Hz kadar sürülebilir ve bu sayede sistem artırılmış bir kaldırma hızına sahip olabilir. Bundan dolayı nihai kullanıcı daha kısa zaman döngüsünde çalışma olanağına sahip olacaktır. ABM üretmiş olduğu motorların açma ve değiştirme davranışlarını optimize etmiş ve bu sayede kullanıcılara daha sessiz bir çalışma ortamı sunmuştur. Yeni GHX serisi kaldırma redüktörleri FEM-2m sınıfına göre dizayn edilmiş olup, bu da redüktörün ömrünü iki katına çıkarmıştır. 25 ton kaldırma kapasitesine sahip GHX250’nin ise geliştirme prosesi devam etmekte ve en kısa süre zarfında ABM tarafından vinç imalatçılarına bu optimize edilmiş yeni üründe sunulacaktır.

OLUMSUZ ORTAM ŞARTLARINDA BİLE RAHATÇA ÇALIŞABİLEN ÇÖZÜMLER
ABM redüktörler alüminyum gövde yapısı sayesinde düşük bir ağırlığa ve yüksek korozyon dayanımına sahiptirler. Ayrıca motor üzerinde fren mekanizmasının kompakt yapısından ötürü vinç kaldırma arabasına, çok fazla efor sarf etmeden akuple edilebilirler. U şeklinde bir tambur kurulumu daha fazla bir kurulum alanı sağlamakta ve daha kompakt bir şekilde kablo çekme imkanı sunmaktadır. Koruma derecesine göre vinç serisi müşterinin talepleri doğrultusunda esnek bir şekilde adapte edilebilir. ABM esnek kullanım açısından müşterilerine harici fan veya inverter ile çalışmaya uyumlu enkoder sunabilir.

ABM 1/4 donanıma sahip vinçler için 3,2 tondan 40 tona kadar yük kaldırma kapasitesine sahip redüktörler dizayn etmekte ve üretmektedir. ABM’in üretmiş olduğu tüm redüktör motorlar yüksek kalkış ve devrilme momentine sahip olmasına rağmen yükün sessiz ve titreşimsiz hızlanmasını sağlamakta olup, dinamik bir ivmelenme eğrisine sahiptir. Vinç kaldırma ve yürütme redüktörleri, dökümhane gibi yüksek ortam sıcaklığına veya soğuk hava deposu gibi düşük ortam sıcaklığına sahip bölgelerde rahatlıkla çalışabilmelidir. Bu yüzden ABM Greiffenberder sadece yüksek kaliteli ve ortam şartlarına uyum sağlayabilecek malzemeler kullanmaktadır. ABM tüm üretim proseslerini belgelendirerek, olumsuz ortam şartlarında bile rahatça çalışabilen çözümleri değerli müşterilerine sunmaktadır.

YÜRÜTME SİSTEMLERİ İÇİN ABM AYNA MAHRUTİ SYSTEM REDÜKTÖRLER
ABM komple sistem çözümleri sunmak adına, kaldırma redüktör ve motorları yanında bir vincin ihtiyaç duyduğu yürütme redüktörlerini de vinç imalatçılarının hizmetine sunmaktadır. ABM Greiffenberger helisel dişli yapısına sahip G-serisi ve düz dişli yapısına sahip paralel milli FGA serisinin ile birlikte şimdi de ayna mahruti sistem dişli yapısına sahip, 90° çıkışlı fren akupleli KG serisini değerli müşterilerine sunmuştur. ABM istenilen çıkış devri ve hızına sahip redüktör motorları rahatlıkla sağlayabilmektedir. 

Professional Line: ABM’in bu serisi çift devirli motora sahip olup, motorun kompakt ve ufak bir gövde yapısı sayesinde daha az yer kaplar ve bunun yanında hafif kalkış ve yumuşak frenleme yapma özelliklerinin etkisiyle arabanın titreşimsiz bir şekilde hareket etmesini ve yürümesini sağlar. 

Automation Line: Bu seri ise invertör ile sürülme özelliğine sahip tek kutuplu motorları içermektedir. Bu sayede istenilen yürütme hızına rahatça erişilmekte ve hassas bir pozisyonlama yapılabilmektedir. Uzun ömürlü izolasyona sahip özel sarım sayesinde motor koruması optimize edilmiştir.

Ayna mahruti sistem 90° çıkışlı KG serisi redüktörler yürütme uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilirler ve yüksek performans sağlarlar. Yüksek mukavemete sahip bu seri özellikle enerji verimliliği konusunda ön plana çıkmaktadır. Bu serisinin özel konstrüksiyonu sayesinde vinç imalatçıları montaj rahatlığına sahip olmaktadır. KG serisi redüktörler yüksek aksiyel yük taşıma kapasitesine sahiptir. Yürütme aplikasonlarında KG serisi kompakt dizaynı sayesinde kolaylıkla sisteme akuple edilebilinir ve vinç imalatçılarına esnek, çok çeşitli bağlantı opsiyonları sunabilmektedir. KG serisi redüktörler uzun kullanım süresine sahip olup yürütme uygulamasının sessiz çalışmasına katkıda bulunurlar. 

VİNÇ İMALATÇILARINA ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK ÇÖZÜMLER
ABM Greiffenber hem kaldırma hem de yürütme aplikasyonları için vinç imalatçılarına enerji verimliliği yüksek, emniyetli çalışma yapısına haiz yüksek performanslı ürünler sunmaktadır. Kaldırma uygulamaları için tahrik sistemlerinin yanında yürütme için kullanılabilecek G, FGA ve KG serileri ABM’in geniş ürün gamında yerini almıştır. Bunun yanında ABM vinç imalatçılarına invertör çözümleri sunarak, sistemlerinin optimal olarak çalışmasına katkıda bulunmaktadır. 

ABM’in kaldırma teknolojisi için müşterilerine sunduğu çözümler 2.000 kg'a kadar bir yük kapasitesine ve sert kullanımda bile yüksek dayanıklılığa sahip güçlü performanslı caraskal vinçleri de içermektedir. Caraskal vinçler hem endüstriyel uygulamalarda hem de sahne kaldırma gibi domestik uygulamalarda yerini almıştır. ABM Greiffenberger 40 yılı aşkın bir süredir vinç ve kaldırma sektörü için Almanya merkezli olarak ürün tasarlamakta ve üretmekte ve bu spesifik çözümleri tüm dünyadaki imalatçılara sunmaktadır.
Resimler: ABM Greiffenberger Antriebstechnik GmbH