Atlas Copco ZH 1000-3150 yağsız santrifüj hava kompresörü, hava ayırma endüstrisinin standart bir pakette sunulan daha büyük bir santrifüj hava kompresörüne olan ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. Serisindeki en kompakt hava kompresörü olan neredeyse sessiz ZH 1000-3150 en iyi yüksek akış ve düşük enerji tüketimi kombinasyonunu sunar.

Serisindeki en kompakt hava kompresörü olan ZH 1000-3150 yağsız santrifüj hava kompresörü, neredeyse sessiz çalışarak, en iyi yüksek akış ve düşük enerji tüketimi kombinasyonu sunuyor. ZH 1000-3150, hepsi bir arada yağsız hava kompresörüdür olma özelliğine sahiptir. İç boru tesisatı, soğutucular, motor, yağlama, giriş kılavuz kanatları ve kontrol sistemi dahil tüm elemanlar dayanıklı tasarıma sahip standart bir paket halinde piyasaya sunuluyor. Paslanmaz çelik gövdeler korozyonu en aza indirirken çalışma ömrünü uzatıyor. ZH 1000-3150'nin entegre paket tasarımı kurulumu kolaylaştırırken, devreye alma işlemi de hızlıca gerçekleşmiş oluyor. İsteğe bağlı özellikler belirli bir üretim ortamına göre özelleştirme imkanı sunuyor.

ETKİLİ SOĞUTMA, GÜVENİLİRLİK VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTAR

Santrifüj Kompresörler Ürün Müdürü Luc T'Jollijn, bütçe kısıtlamalarının şirketleri özelleştirilmiş üniteler yerine standart çözümler arayışına ittiğini söyledi. Luc T'Jollijn, akıllı hava çözümleri portföylerinin en yeni üyesi olan ZH 1000-3150'nin gelişmiş teknolojisi, müşterilerin uygulamaları için gerekli olan yüksek akışı sağlarken genel çalışma maliyetlerini de minumuma indirdiğini kaydetti. T'Jollijn ayrıca ZH 1000-3150'nin düşük bakım süresi ve maliyeti gerektirecek şekilde tasarlandığını dile getirdi.

ZH 1000-3150, benzersiz tasarımı sayesinde, blow-off'tan önce yüzde 25'in üzerinde bir devrilme sağlayarak, enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkarır ve çalışma maliyetlerini düşürür. Standart giriş kılavuz kanatları, daha düşük akışlarda yüzde 9'a kadar daha fazla enerji tasarrufu sağlar. Etkili soğutma, güvenilirliği ve enerji verimliliğini artırırken ısı aktarımını da en üst düzeye yükseltir. 

ENDÜSTRİ 4.0 UYUMLUDUR

ZH 1000-3150, Atlas Copco'nun yeni Optimizer 4.0 merkezi kontrol ünitesiyle birlikte çalıştırılıyor. Basınçlı hava sisteminin, kompresörler, kurutucular, filtreler, enerji geri kazanım sistemleri, hava depoları, soğutucular ve booster'lar gibi makinaların en verimli kombinasyonunun seçilmesi yoluyla optimize edilmesine yardımcı olur. Sezgisel kullanıcı arabirimi sayesinde son kullanıcı, tüm sistemin yanı sıra her bir makinanın performansını ve enerji tüketimini görüntüleyebilme fırsatı bulur. Ayrıca Optimizer 4.0 tamamen Endüstri 4.0 uyumlu olarak tasarlanmıştır. Böylece nesnelerin interneti teknolojisini kullanılabilir. Bu durum ekipman performansını yükseltmeye, önleyici bakımı iyileştirmeye ve enerji verimliliğini daha da artırmak için basınçlı hava sisteminin diğer ağ bağlantılı akıllı cihazlarla dijital entegrasyona olanak tanır.