Burgu Metal, ABD pazarına ihracatını gerçekleştirmeye başladığı BRG Elite 9 tabancasıyla Las Vegas’taki SHOT Show Fuarı’na katılım sağladı.

YENİ İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI İÇİN TEMASTA BULUNDULAR

Ateşli silah sanayinin dünyadaki en önemli buluşması SHOT Show’da ürünlerini sergileyen Türkiye'nin hafif silah üreticileri, kapalı ve açık alanlarda gerçekleşen fuar kapsamında, her firma için ayrılmış açık atış alanlarında silahların direkt olarak profesyonel kullanıcılarca denenmesine olanak tanıyor.

Son yıllarda başta ABD olmak üzere ciddi ihracat başarılarına ulaşan Türk silah üreticileri, fuarda globaldeki varlıklarını artırmak amacıyla yeni ürünlerinin tanıtımını yapıp, yeni iş birliği ve pazarlama fırsatları için temaslarda bulundu.

TESTLERDEN TAM NOT ALDI

Savunma sanayine uzun yıllar üretim gerçekleştiren İstanbul Pendik merkezli Burgu Metal firması da, BRG Defence markasıyla geliştirdiği tabanca ve piyade tüfeği ile ABD pazarına giriş yaptı. Firma fuarda ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunarken, bilhassa BRG Elite 9 tabancası büyük ilgi gördü.

Yerli olarak geliştirilen tabanca, yüksek isabet oranıyla ABD'de gerçekleştirilen testlerden de tam not aldı.

"TÜRK SİLAHLARINI BULUŞTURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Konuyla ilgili konuşan Burgu Metal Kurucusu Fatih Doğru, firmalarının elde ettiği tüm tecrübesini BRG Elite 9'u geliştirmek için kullandığını, tabancanın her bir parçasının yerli olarak geliştirildiğini ifade etti. 

Yoğun çalışmaların ardından ortaya çıkardıkları ürünlerinin tüm testleri başarıyla geçererek ABD'ye ihraç edildiğini aktaran Doğru, "ABD’de talep gören ürünler geliştirdiğimiz için mutluyuz. Tabanca ve otomatik tüfek ürünlerimizle Türk silahlarını müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

20 BİN ATIMA KADAR PARÇA DEĞİŞİMSİZ KULLANILIYOR

BRG Elite 9 tek hareket tetik mekanizması ile en zorlu koşullar için tasarlanmış yeni nesil yarı otomatik tabanca olarak hafif silah pazarına sunuldu. Uzay ve havacılık endüstrisinde kullanılan üst düzey metal parçaları ve yüksek mukavemetli polimer gövdesi söz konusu silah, uzun ömürlü ve yıllar boyu devam edecek bir kullanım garantisi veriyor.

Sahadaki kolluk kuvvetleri ve alanında uzman BRG kadrosu iş birliğiyle ortaya çıkan ergonomik tasarım, değiştirilebilir kabza sırtlıkları farklı el tipleri için rahat bir kullanım sunuyor. İğne, tetik ve kabza emniyetlerine sahip BRG Elite 9, çift taraflı şarjör kilidi, iğne kurulu ve mermi işaret göstergeleriyle güvenli bir kullanımı mümkün kılıyor.

Söz konusu tabanca, 20 bini aşkın atıma kadar hiçbir parça değişimine ihtiyaç duymadan işlevini yerine getirebiliyor. (AA)

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK