Türkiye’nin üretim üssü haline gelmesi ve dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam eden MÜSİAD üyeleri, yerli ve milli üretim konusunda fark yarattı. Yerli ve milli otomotiv üretimi konusunda Kocaeli’nde 20 üyenin ortak girişimiyle hayata geçirilen Otomobil Test Fabrikası’nın açılışına sayılı günler kaldı. Otomobil, traktör ve iş makinalarının test edilme noktasında çözüm sunacak fabrikanın adı TESTTÜRK A.Ş olarak belirlendi.

100 MİLYON TL’LİK YATIRIM PLANLANIYOR

TESTTÜRK A.Ş’nin 22 Mart’ta açılışının yapılacağı proje, KOSGEB İş Birliği Güç Birliği Destek Programı kapsamında başladı. Yüzde 100 yerli sermayeyle temelleri atılan test merkezinde, 2018 yılından itibaren çalışmalar sürüyor.  Bin 500 metrekaresi kapalı, 400 metrekaresi açık alana sahip test merkezinde, bir yıllık süre zarfında 150’den fazla test ve raporlama hizmetine imza atıldı. Merkez, otomotiv sektörünün yanı sıra savunma ve demir yolu sektörlerine de hizmet veriyor.

TESTTÜRK A.Ş ile birlikte 2016 itibariyle 10 milyon TL’lik bütçenin ülkemizde kalmasına olanak sağlayan test merkezine 2023 yılına kadar 100 milyon TL’lik yatırım yapılması hedefleniyor. Böylelikle merkez savunma sanayi ve uzay sanayii için de açığı kapatacak.