APK 1000 modelinizle sektöre bir ilke imza attınız, öyle değil mi? 

Büyük ve zorlu malzemeler için güçlü çözümler isteniyorsa tercihiniz Akyapak makinaları olmalı… Teknolojik yatırımlarımız ve yenilikçi Ar-Ge departmanımız ile HEB-1000 profili zor yoldan (kılıcına) kıvıran hidrolik profil kıvırma makinası APK 1000 modelimiz sektörde bugüne dek yapılmış en büyük hidrolik profil kıvırma makinalarından biri bildiğiniz gibi… Bunlar güzel, bizleri heyecanlandıran projeler...

“ENDÜSTRİ 4.0’A UYUMLU FİRMALARLA DİĞERLERİ ARASINDA FARK OLACAK”

Bugün, Akyapak’ın dünyaca tanınan güçlü markaları ile altı kıtada, 112 ülkeye ihracat yaptığını aktaran Levent Akyapak, ihracat hedeflerine de değinerek “Endüstri 4.0 süreci tüm firmaları olduğu gibi Akyapak’ı da yüksek teknoloji ve yüksek kalite sahibi ürünlere yöneltti. Gelişen koşulları yakından izleyen ve beklentilere çözüm sunan Ar-Ge ekibimiz bu yeni döneme uygun çalışmalar yapmaya devam ediyor. Teknoloji ve kalite standartları her geçen gün artan ürünlerimizle Avrupa pazarında çok daha etkin olacağımız söyleyebilirim. Bununla birlikte ABD ve Rusya’da etkin olmak için gayretlerimiz sürecek.” diye konuştu. Bugün gerek yerel gerek küresel pazarlarda rekabet eden güçlü firmaların hemen hepsinin köklü firmalar olduğuna vurgu yapan Akyapak “Bu firmaların hepsi uzun yıllara dayalı tecrübeleri ile bugünün ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorlar ve hepsi de üretim ve kalite olarak dünya çapında belli standartlara uyan firmalar. Bu anlamda Ar-Ge, tasarım, teknoloji, üretim modeli gibi birçok parametrede birbirlerinden çok büyük farklılıklar göstermediklerini söyleyebiliriz. Dünyanın önde gelen üreticileri gibi, bizim de Akyapak ürün gamı içerisinde yer alan makinalarımızın büyük bir bölümünün yazılımları bünyemizdeki ekibimiz tarafından geliştiriliyor. Böylelikle müşterilerimizin karşılaştığı sorunlara en hızlı şekilde müdahale ederek çözüm sağlayabiliyoruz.” dedi. Önümüzdeki dönemde Endüstri 4.0’a uyumlu, yüksek teknoloji sahibi ürünlere yönelen firmaların diğerleri ile arasında fark olacağına inandıklarını kaydeden Levent Akyapak, bu öngörüyle yüksek teknolojiye yatırım yaptıklarını ve Akyapak’ın farkının burada ortaya çıktığını ifade etti.

“ÜLKEYE KATKISI EN YÜKSEK SEKTÖRLERDEN BİRİYİZ”

Faaliyet gösterdikleri alanda küresel pazar koşullarından da bahseden Akyapak, makina sektörü gelişimini şu sözlerle değerlendirdi: “Sektörümüzün Türkiye’de ihracata katkısı, yarattığı istihdam ve oluşan katma değer bakımından ülkeye katkısı en yüksek sektörlerden bir tanesi… Ülkemize katkıları sebebiyle devletin makina sektörüne olan desteği artırılmalı… Sektörümüzün, gelişime açık noktaların yeniden düzenlenerek, destekler verilmesi önce sektörün ardından ülkemizin gelişimi açısından çok önemli… İhracat potansiyelimiz sebebiyle ekonomimizin kritik sektörlerinden biri olan sektörümüzde Güney Kore ve Tayvan modellerinin yarattığı mucizeler örnek alınmalı…” Özellikle Ar-Ge’ye verilen desteklere dikkat çeken Levent Akyapak “Gerek girişimciler, gerekse orta ve büyük ölçekli firmalar Ar-Ge çalışmalarında fikir aşamasından üretim aşamasına dek her adım için devlet teşviklerinden faydalanmak istiyorlar. Ülkemizde, bu çalışmalar için destekler veriliyor. Bu teşviklerde, yol kat etmiş firmalar daha çok desteklenmeli…” şeklinde konuştu.