Türkiye otomotiv sektörünün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)'nin, 46. Olağan Genel Kurul toplantısı Tofaş Genel Müdürlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

YENİ YÖNETİM KURULUNDA HANGİ İSİMLER YER ALDI?

Geçtiğimiz yıl Covid-19 önlemleri nedeniyle düzenlenemeyen Genel Kurul nedeniyle 46. Olağan Genel Kurul 2019 ve 2020 yılları faaliyetleri kapsamında yapıldı.

Pandemi koşullarına uygun olarak alınan tedbirler çerçevesinde sadece OSD üyelerinin katıldığı genel kurulda, 2018'den beri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Haydar Yenigün, yeniden başkan olarak seçildi.

Toplantıda yeni dönemin yönetim kurulu üyeleri belirlenirken, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süer Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Aykut Özüner, Münür Yavuz ve Necdet Şentürk oldu.

Ayrıca Muhasip Üye Yusuf Tuğrul Arıkan olurken, Üyeler de Antoine Aoun, Barbaros Yıldırım, Cengiz Eroldu, İsmail Sümer, İzzet Kalaycı, Okan Baş, Serdar Görgüç ve Tolga Doğancıoğlu'dan oluştu.

BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Toplantı kapsamında 1990'lı yıllardan bu yana düzenlenen ve geleneksel hale gelen OSD Başarı Ödülleri’ni kazanan firmalar da belli oldu.

Bu doğrultuda 2020 yılı performansları sonucunda sahipleri belirlenen OSD Başarı Ödülleri’nde, OSD üyeleri arasında tutar bazında en yüksek ihracatı gerçekleştiren üç üye ve yıllık bazda ihracatını yüzdesel olarak en fazla artıran bir üye İhracat Başarı Ödülü almaya hak kazandı. 

FORD İKİ KATEGORİDE BİRİNCİ OLDU

"İhracat Başarı Ödülleri"ni; 4,9 milyar dolarla Ford Otomotiv Sanayii A.Ş., 3,6 milyar dolarla Toyota Otomotiv San. Türkiye A.Ş., 3 milyar dolarla Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. ve yüzde 36'lık bir artış gösteren Hattat Traktör Sanayi ve Tic. A.Ş. kazandı.

Üyeler arasında 2020 yılında en fazla patent tescili yapan 60 adet ile Ford Otomotiv Sanayii A.Ş., 30 adet ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. ve 25 adet ile Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Tic. A.Ş. “Teknoloji Başarı Ödülü”nü almaya hak kazandı. 

İlk kez 2019 yılında verilmeye başlanan, bağımsız bir jürinin değerlendirmesiyle belirlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi alanındaki ödülün sahibi ise, “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi ile Mercedes-Benz Türk oldu.