Zorlu ve yoğun koşullarda çalışan endüstrilerin beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanan OSC DS direkt akuple frekans invertörlü vidalı kompresör serisinin; daha sessiz, daha verimli ve daha uzun ömürlü olması ile ön plana çıktığını kaydeden İbrahim Özen sorularımız yanıtladı. 

Özen Kompresör’ün faaliyetleri ve gündemi hakkında bilgi verir misiniz? 

20 seneyi aşkın süredir kullandığımız logomuzu ve kurumsal kimliğimizi günümüzün gereksinimlerine göre yeniledik.  Daha minimalist ve modern hatlara sahip olan yeni logomuz, Özen Kompresör’ün gelişimine ve iç pazar kadar global pazarda da devam eden büyüme başarısına işaret ediyor. Tüm ürün tasarımları ve renklerini de yeniledik. Bu yenilenme sürecinde sloganımızı da “Basınçlı Hava Çözümleri Uzmanı“ olarak değiştirdik. Son yılların en çok konuşulan konuları sürdürülebilirlik ve verimlilik. Biz de bu paralelde ürünlerimizde gerekli gelişmeleri yapıyoruz. Ürün portföyümüze OSC DS direkt akuple frekans invertörlü vidalı kompresör serisini ekledik. Zorlu ve yoğun koşullarda çalışan endüstrilerin beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanan serimiz; daha sessiz, daha verimli ve daha uzun ömürlü olması ile ön plana çıkıyor. Bu ürün ile özellikle yoğun ve yüksek debili çalışan endüstrilerde birim tüketim (debi) başına düşen enerji (kW) tüketiminin (spesifik güç) minimum seviyelere gelmesini sağladık. OSC DS serimiz müşterilerimizden beklediğimiz ilgiyi gördü.

Kompresör ve basınçlı hava sistemleri çeşitlerinizi, kullanım alanları ile birlikte paylaşır mısınız? 

Özen Kompresör olarak pistonlu kompresörler, vidalı hava kompresörleri, vidalı booster kompresörleri ve basınçlı hava kurutucularının yanı sıra filtreleme sistemlerinin üretim ve satışını yapmaktayız. Küçük atölyeler, tekstil sektörü, plastik endüstrisi, metal sektörü, gıda sektörü, inşaat ve maden sektörü gibi hayatın içinde bulunan birçok sektörde ürünlerimiz kullanılıyor. 

Endüstri tesislerine sağladığınız avantaj nedir? 

Proses ve uygulamada büyük kolaylık sağlayan basınçlı hava en maliyetli girdi kalemlerinden birisini oluşturuyor. Özen Kompresör olarak kaliteli ve dayanıklı ürünlerimizin verimliliğini artıracak ve müşterilerimizin işletme maliyetlerinden tasarruf etmesini sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Ürün gamımıza yeni eklenen DS serisi kompresörlerimiz tam anlamıyla bu konu odak noktasında tutularak üretilmiş üründür. Enerji tasarrufunun yanı sıra üretimin kesintisiz olarak devam etmesini sağlayarak tüm müşterilerimize destek oluyoruz. 

Kompresör çözümlerinizin enerji verimliliğine katkısı nedir?

Özen Kompresör olarak enerji verimliliği hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. Ürettiğimiz ürünlerde kullandığımız motor ve tüm aksesuarlar enerji verimliliğine katkıda bulunacak şekilde seçiliyor. Frekans invertörlü kompresörlerimiz motor devrini işletmenin anlık hava ihtiyacına göre ayarlayarak enerji tasarrufu ve düşük maliyetli üretim yapma imkanı sağlıyor. Özen Enerji Geri Kazanım çözümümüz de kompresörden elde edilen atık ısının işletme içinde değerlendirilmesine olanak tanıyor. Entegre eşanjör yardımı ile geri kazanılan ısı, fabrika ve depo alanlarının ısıtılması için kullanılabildiği gibi sıcak su elde etmede de kullanılabiliyor. Kurulumu oldukça basit olan bu sistem, enerji verimliliğini artırarak işletme maliyetinden tasarruf sağlıyor. 

Makina sektörü özelinde hangi ürünlerinizle çözüm sunuyorsunuz? Bu yıl öne çıkan hangi ürününüz var?  

Basınçlı hava, sanayinin her alanında kullanıldığı için hemen hemen tüm sektörlere çözüm sağladığımızı söyleyebiliriz. Ürün bazında minik bir detaya girecek olursak, ağır çalışma koşullarına uygun vidalı kompresörlerimiz mermercilik sektöründe, 10-40 bar arası çalışan vidalı booster kompresörlerimizle pet şişirme endüstrisinde, frekans invertörlü kompresörlerimiz tekstil ve dokuma sektöründe tercih ediliyor diyebiliriz. Lazer kesim sektörüne havalı kesim yapmada kullanılan yüksek basınçlı ürünlerimiz ile hizmet veriyoruz. Türkiye'de neredeyse imalat sektörünün her alanında, kompresörlerimizle küçük, orta ve büyük ölçekteki firmaların basınçlı hava ihtiyacını karşılıyoruz. Bu yıl öne çıkan ürünümüz daha önce de bahsettiğimiz OSC DS direkt akuple frekans invertörlü vidalı kompresör serimiz. Zorlu ve yoğun koşullarda çalışan endüstrilerin beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanan serimiz; daha sessiz, daha verimli ve daha uzun ömürlü olması ile ön plana çıkıyor.

Tasarım aşamasından ürünün sevkine kadar geçen üretim süreçlerinizi paylaşır mısınız? 

Üretim ve iş yapış süreçlerimizi Endüstri 4.0 uyum sağlayacak şekilde geliştirerek yürütüyoruz. Üretim süreçlerimizde anlık maliyet analizi yapabiliyoruz. Satış sürecimizi teklif aşamasından üretimin başladığı ve teslimatının yapıldığı aşamaya kadar online sistemler üzerinden eş zamanlı olarak takip edebiliyoruz.
CRM programımız ile verdiğimiz teklifleri, teknik ofisimizin desteği ile kompresör odası detayı, tesisat hesaplama detayı vb. bilgiler ile pekiştirerek müşterimize sunuyoruz. Sonrasında da Özen Portal ve MRP sistemimizden sipariş aşamasından ürün sevk aşamasına kadar takip edip müşterilerimize ürünleri ulaştırıyoruz. 

Satış sonrası bakım ve servis çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Ürünlerinize uzaktan bağlanarak servis çözümü veriyorsanız bu ne gibi avantajlar sağlıyor?

Özen kompresör olarak satış sonrası hizmetler konusunda sektörde iddialı bir firmayız; gerek fabrika gerek yurt içi ve yurt dışına dağılmış geniş bayi ve servis ağı ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Geniş servis ağımız sayesinde yerinde ve acil şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz. Uzaktan bağlantı bazı modellerimizde aktif olarak kullanılıyor. Uzaktan bağlanarak servis vermiyoruz; makinanın arızalarını ve bakım zamanını uzaktan takip ederek müşterimiz bizi çağırmadan müşterimizin sorununa çözüm üretiyoruz. Uzaktan bağlantıyı tüm modellerimizde uygulamak için çalışmalarımız devam ediyor.