“Tam Otomatik Cerrahi Maske Makinasını” geliştiren ve imal eden Intecro Robotics grup şirketlerinden Robital, Ankara’daki 16 bin metrekarelik yeni fabrikasında şimdi de robotik temelli maske makinasını geliştirerek seri üretime aldığını duyurdu.

Covid-19 pandemi sürecine destek olmak üzere kolları sıvayan ve Ar-Ge çalışmasıyla geliştirdiği tamamen yerli ürünü “bariCAT” marka maske makinalarının 50 adet/ay kapasite ile seri üretimine başlayan firma, bu doğrultuda üçüncü jenerasyon robotik temelli maske makinasını geliştirerek seri üretime aldı.

“50 ADET/AY KAPASİTE İLE SERİ ÜRETİME BAŞLADIK” 

Intecro Robotics CEO’su Ahmet Ali Şen, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “İnanınca oluyor, İlerliyoruz! Bundan üç ay önce, makina üretimi yapan grup şirketimiz Robital Makina A.Ş. üzerinden bariCAT markası ile bir ‘makina’ geliştirmiş ve imal etmiştik. Şu anda ise durum şöyle; 16 bin metrekarelik yeni fabrikamızda tam otomatik maske makinalarını 50 adet/ay kapasite ile seri olarak üretimine başladık.”

Üçüncü jenerasyon makinalarının piyasadaki Çin malı model ve tasarımlardan tamamen farklı, özgün ve yerli olduğunun altını çizen Şen, “tak-çalıştır” ve sorunsuz makina ihtiyacını gözeterek kısa sürede robotik temelli maske makinası geliştirdiklerini ve seri üretime aldıklarını duyurdu.

“SİZ MESAFENİZİ MUHAFAZA EDİN, MASKE İŞİ MUHAFIZ MAKİNALARDA”

Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “ABD’den Ekvador’a, Portekiz’den İtalya’ya, Rusya’dan Azerbeycan’a, İngiltere’den Almanya’ya, Kuveyt’ten Cezayir’e pek çok ülkeye ihracat için kapasitemizi arttırıyoruz. Ülkemiz için ekonomik değer üretirken, salgınla mücadelede tüm insanlık yararına olacak ‘yeni’ bir çaba içindeyiz. Siz mesafenizi muhafaza edin, maske işi Muhafız Makinalarda…”