VARIAXIS j-600/5X AM üreticilerin, tek bir kurulumda yüksek hassaslıkta parçalar üretmek için makinanın aktif özelliklerini kullanmadan önce hızlı ve kolay bir şekilde parça unsurları oluşturmalarını sağlıyor.

Hibrit işleme, toplam işleme proses süresinde önemli ölçüde azalma, daha az atık malzeme ve dövme ve döküm gibi malzeme hazırlama için daha az zaman harcama dahil olmak üzere birçok avantajlar sunuyor. Ayrıca, bir alt katmana (malzeme) farklı malzeme ekleme yeteneği, Mazak eklemeli imalat teknolojisinin en büyük avantajlarından birisi konumunda. Bu, takım tezgahı kullanıcılarına orijinal bir bileşen üzerine farklı malzeme kaplama veya ekleme yoluyla daha önceden mümkün olmayan bileşenleri üretme fırsatı sunuyor. Sonuç olarak, üretim süresinde önemli bir kısalma ve üretim süreci için gerekli makina ve operatör sayısında azalmanın yanı sıra, yüksek değerli bileşenler üzerinde onarım tipi işlemleri gerçekleştirmek için daha yüksek potansiyel kazanılıyor.

METAL TOZ YERİNE TEL KULLANILIYOR

VARIAXIS j-600/5X AM, yüksek hızlı eklemeli üretim sağlamak için 5 eksenli dikey işleme merkezinde bir Wire-Arc AM (Tel Ergitme Eklemeli Üretim) başlığını kullanmaya devam ediyor. Wire-Arc AM işleme başlığı(torç), malzemeyi katman katman biriktirmek ve nete yakın şekil 3B formları oluşturma için makinanın iş mili ünitesine monte edildi. Sistem, metal toz yerine tel kullanımı nedeniyle malzemeyi hızlı bir şekilde ekleyebilme özelliğine sahip.

DAYANIKLI VE HASSAS YAPI

Makina 12.000 dev/dak ana iş mili ve geniş B ekseni dönüş açısı (+90°- -120°) sayesinde yüksek doğruluk ve üretkenlik kapasitesine sahip durumda. Makina aynı zamanda, her iki döner eksende helisel masuralı kam dişli ve tüm lineer eksenlerde masuralı kızaklar kullanılarak oldukça dayanıklı ve hassassiyet sağlayan bir yapıyla donatıldı. Dünyanın en hızlı CNC'si olan SmoothX ile donatılan VARIAXIS hem makina hem de kaynak otomasyonu için kolayca programlanabiliyor. j-600/5X AM, gemi pervanesi parçalarının, kalıpların, basınçlı preslerin ve petrol sondaj bileşenlerinin üretimi ve onarımı dahil olmak üzere çok çeşitli işleme uygulamaları için son derece uygun.

KISA SÜREDE TESLİMAT, DAHA DÜŞÜK İŞ GİDERİ

Üretim sektöründe giderek artan Endüstri 4.0 uygulaması kapsamında optimize edilmiş birlikte çalışabilirlik için tüm Mazak eklemeli imalat makinaları, müşterinin mevcut veya gelecekteki üretim sistemlerine kolayca entegre edilebilme özelliğini barındırıyor. SmoothX CNC üzerinde çalışan Mazak'ın eklemeli imalat portföyü, gerçek zamanlı üretim izleme ve analiz sağlayarak daha kısa sürede daha kısa teslimat süreleri sağlıyor. Ayrıca daha kısa süreç içi envanter ve daha düşük dolaylı iş giderleri avantajları da kullanıcılara sunuluyor.