Dört kuşaktan bu yana süregelen talaşlı imalat birikimini ürünlerine yansıtan ALES PRES, son devreye aldığı 800 TON Knuckle Joint, 1000 TON Link Drive ve 1250 TON Jant üretimi yapan presleri ile sektörde adından söz ettiriyor. ALES PRES, 2015 ten beri üretimlerini Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki ultra modern fabrikasında sürdürüyor. Hassasiyet, sağlamlık ve güvenirlilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren firma, bu sayede müşterilerine benzersiz ürün, kalite ve servis deneyimini sunuyor.

ALES PRES, 6.500 m2 açık ve 4.500 m2 kapalı alana sahip son derece modern şekilde tasarlanan fabrikasında, eğitimli üst düzey mühendislik kadrosu desteğinde üretim yapıyor. Ayrıca, iyi eğitimli kalifiye makina operatörleri ve montaj teknisyenlerinden oluşan toplam 150 kişilik bir işgücü istihdam ediyor. ALES PRES, mevcut işgücü ile ağırlıklı olarak 400 TON ile 2000 TON arasında ağır tonajlı preslerin üretimine odaklanmıştır. Bunun yanı sıra firma, Eksantrik Preslere ek olarak, yüksek teknolojisi sayesinde Knuckle Joint, Link Drive ve Servo Preslerin üretimine de devam ediyor.

800 TON KNUCKLE JOİNT

Markalama, dövme, ezme, form verme ve Radyatör Panel üretimi yapmak üzere özel olarak tasarlanan ALES PRES’in 800 Ton kapasiteli presi hiç durmadan 24 saat parça üretimi yapıyor. 

1000 TON LİNK DRİVE PROGRESİF PRES

Romanya’da dünyanın en büyük otomotiv yan sanayi firmalarından birisi için üretilmiş olan 1000 TON Link Drive Progressif Presinin kurulum ve devreye alınımı devam ediyor. 1000 TON Link Drive Progressive Presi ile büyük bir ivme yakalamış olan ALES PRES, 1000 TON ve üzeri progressif olarak çalışan preslerde dünyaca ünlü firmalar tarafından ilk tercih edilen marka olmayı başarmıştır. 

1250 TON EKSANTRİK PRES

Jant İmalatı için Türkiye’nin ve dünyanın en büyük jant üreticilerinden birisine kurduğu 2 adet 1250 Ton Presi ile ALES PRES, Jant üretimi konusunda faaliyet gösteren büyük ölçekli firmaların dikkatlerini üzerine topladı.  ALES PRES tarafından üretilen 1250 TON Eksantrik Presi Çelik Jant üretiminde hiç durmadan 3 vardiya kullanılmakta.
ALES PRES, modernize edilen ve yeni makina yatırımları ile güçlendirilen makina parkuru ile birlikte, ferah ve son derece modern çalışma alanlarına sahip.

Alman TÜV sertifikalı ISO 9001 Kalite Belgesine sahip olan ALES PRES, Türk TSE belgeli ve Avrupa Birliği CE etiketli üretim yapmaktadır. Son 15 yıldır Preslerini 40’ın üzerinde ülkeye ihraç eden firma, şu an Avrupa pazarları başta olmak üzere, Kuzey ve Güney Amerika ve Uzakdoğu pazarlarına da açıldı.