Plastik sektöründe faaliyet gösteren Pimtaş Plastik, 2020 yılında yatırım yaptığı 4. fabrikasının 2021 yılında hayata geçişi ile birlikte üretimini artırmayı hedefliyor.

Son yıllarda yatırımlara imza atan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz 2021 yılı hedeflerini anlattı:

"YÜZDE 40 BÜYÜME, YÜZDE 15 İSTİHDAM ARTIŞI HEDEFLİYORUZ"

Tahmaz, 2021 yılında üretim kapasitelerini yüzde 35, cirolarında yüzde 40 büyüme hedeflerken, kapasite artışları ile beraber istihdamlarında da yüzde 15 artış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tahmaz, "Yatırımlarımızın odak noktası ileri teknoloji, iş verimliliği, ulaşım ve çevre konularında. İç pazarda ve yurt dışında bilinen tanınan bir marka olan Pimtaş Plastik,  teknoloji, inovasyon ve kalite açısından sektörün kalbi. Pimtaş Plastik olarak en büyük özelliğimiz dünyada trendleri ve yenilikleri takip edip müşterilerimize devamlı yeni ürünler sunmak. 2021 yılında da yeni ürünlerimiz pazarda olacak. Bu ürünler hem yurt içinde hem de yurt dışında sektörde ciddi talep beklediğimiz ürünler. Dünya çapında taleplere yönelikte yeni ürünler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

"İŞ HACMİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ"

Teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte müşteri taleplerinin de hızla değiştiğini vurgulayan Tahmaz, geleceğin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ürün çeşitliliklerini genişletme çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Tahmaz, "Şirketimizin kurucusu merhum Cevat Tahmaz çalışmalarını, günümüz ve gelecek koşullarını göz önünde bulundurarak yenilik ve inovasyon vizyonunu katmıştır. Biz de bu vizyonu devam ettirmeye çalışıyoruz. Yenilikçi ürünler ve inovasyonun ilk şartı değişimin fark edildiği ve yenilikçi fikirlerin yaratılabileceği ortamın var olması. Yenilikçi ürünler ve süreçler geliştirerek dört üniversite ile iş birliği yaparak ilerliyoruz. Değişimle birlikte yeni projelerimiz de yeşerecek." şeklinde konuştu.

"ANKARA DEPOMUZLA DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ"

Değişen dünyanın dinamikleri doğrultusunda hareket ettiklerini, bilgi teknolojileri ve Endüstri 4.0'a yönelik yatırımlarına devam ettiklerini dile getiren Tahmaz, "44 yıldır zamanın ilerisindeki makinalarla hizmet verdik. 2020 yılında yatırımı gerçekleştirdiği 4. Fabrika tesisinin 2021 yılında hayata geçişi ile birlikte üretimini artırmayı hedefliyor. Ülkemiz ve dünya için üretmeye, ulaştırmaya ve tercih edilebilir olmaya devam etmek hedefimiz. Türkiye'de üretiyor, global pazara sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara depolarıyla yeni yılda gerek iç pazarda gerekse ihracatta lojistik ağlarının gücüne güç katacaklarının altını çizen Tahmaz, taşımacılık, depolama, lojistik, e-ticaret alanlarında sundukları hizmetlerle büyümelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

"İSTİKRARLI OLARAK YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ"

Tahmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sınır tanımadan 106’dan fazla ülkeye yaptığımız ihracat ile dünyanın altyapısına hizmet veriyoruz. Her zaman güvenilir, kaliteli, profesyonel hizmet anlayışı ile hayatın olduğu her yere ulaşıyoruz. Yeni stratejimizin vizyonları arasında lojistiğe desteğimizi hem ülke hem de ihracat bazında etkinleştirmek bulunuyor. Plastik sektörünün kalbi Pimtaş Plastik olarak, gelişerek büyümeye, çalışarak başarılı olmaya devam edeceğiz. Dünyanın her yerine ürettiğimiz ürünlerimizi ulaştırdık, ulaştırmaya da devam edeceğiz. İstikrarlı bir şekilde yatırım yapmak, yatırımlarımızı yaparken kararlı ve sabırlı olmaya devam edeceğiz."