Sakarya'nın Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren Yazaki Otomotiv AŞ'nin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla bin 500 kişiye ilave istihdam imkanı sunacağı bildirildi.

Törene, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, Yazaki Otomotiv Genel Müdürü ve Doğu Avrupa Üretim Başkanı Kerem Yenal'ın yanı sıra Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da katılım sağladı.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

EK YATIRIMLA YENİ ÜRETİM ALANINI DEVREYE ALDI

Valilikten yapılan açıklamada, fabrika ve İŞKUR arasında imzalanan "İşbaşı Eğitim Programı" sözleşmesiyle şirketin 2022 yılının sonuna kadar her ay 100 kişinin üzerinde olmak üzere üretimdeki ihtiyaçlar dikkate alınarak personel alımı yapacağı bildirildi.

Açıklamada, fabrikanın global ölçekte imalatta bulunduğunu ve kadın istihdamının ağırlıkta olduğu işaret edilerek, firmanın ek bir yatırımla 5 bin 700 metrekare üretim alanını devreye aldığı ifade edildi.

"ÖZEL SEKTÖRÜN İŞ OLUŞTURMA KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR"

İmza töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, istihdamın artışının, imalat ve özellikle otomotiv sektöründeki ihracat artışını desteklediğini ifade etti.

Şirketin ek yatırımla istihdamını artırmasının ihracata da olumlu etki sağlayacağını vurgulayan Vali Kaldırım, istihdam destek ve teşviklerinin özel sektörün iş oluşturma kapasitesini artırdığını dile getirerek, bunların devamlılığının ve geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

"İŞLETMELERİMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Konuyla ilgili olarak İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan ise, "İstihdam, üretimi, ihracatı ve milli geliri artırmada kilit bir öneme sahip. Yazaki Otomotiv AŞ. ile ön sözleşmesi imzalanan 1500 kişilik işbaşı eğitim programımız, ülkemiz sanayisinin lokomotifi haline gelen sektörün ilave istihdam desteği sağlayacak. Her geçen gün sayısı ve istihdamı artan otomotiv sanayisi, birçok sektörün de sürükleyicisi durumuna gelmiştir. Dolayısıyla İŞKUR olarak yerli sanayiye ve ekonomiye kaynak sağlayan işletmelerimizi, istihdam destek ve teşvikleri ile büyütmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"NİTELİKLİ İŞGÜCÜ, ÜRETİMİMİZE KATKI SAĞLAYACAK"

Yazaki Otomotiv Yan Sanayi Ticaret AŞ. Genel Müdürü ve Doğu Avrupa Üretim Başkanı Kerem Yenal da firmanın başta Toyota Türkiye olmak üzere Türkiye'nin öncü kurumsal firmalarına kablo imalatı tedarik ettiği, global ölçekte imalat gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Yapılanmalarıyla ilgili bilgiler paylaşan Yenal, "Şirketimizin Türkiye'de ikisi Bursa'da, biri Sakarya'da olmak üzere 3 farklı fabrikası bulunmaktadır. Toplam 45 ülkede 61 fabrika sektöre destek sağlıyoruz." dedi.

Sakarya Akyazı'da konumlanan üretim tesislerinde pandemi koşullarına rağmen ilave bir yatırımla 5 bin 700 metrekarelik üretim alanı devreye aldıklarını kaydeden Yenal, "İŞKUR desteği ile sağlanacak nitelikli işgücü, artan kaliteli üretim anlayışımıza katkı sağlayacaktır. İstihdama verdikleri desteklerden dolayı Sakarya Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım'a, İŞKUR Genel Müdürü Sayın Oğuz Kaan Güldoğan'a ve diğer yetkililere teşekkür ederiz." diyerek sözlerini noktaladı. (AA)