Genel Müdür Uğur Koşar, anahtar teslim projelerde; mühendislerden oluşan profesyonel teknik ekibiyle hizmet verdiklerini kaydederek, “Sistem içerisinde sürecin en ince ayrıntısına kadar her aşamada yapılan ara kontroller devam ediyor, takım çalışmasıyla profesyonel hizmet veriyoruz” dedi.

İstanbul İmes Sanayi/ Dudullu Bölgesi’nde 2014 yılında 30 metrekare alanda kurulan Uğur Hidrolik, kısa süre içerisinde ciddi yatırımlar ve projelere imza atarak hızla büyümesini sürdürdü. Uğur Hidrolik, 7 yıldır iki ayrı lokasyonda faaliyetlerine devam ediyor. Dudullu İmes Sanayi sitesinde Merkez binası bulunan şirket, yaklaşık 400 metrekare alanda proje destek ve satış başta olmak üzere hidrolik ekipman satışı hizmetlerine devam ediyor. Uğur Hidrolik Genel Müdürü Uğur Koşar, yatırımlarına devam edip faaliyete aldıkları ikinci lokasyon olan ve Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan fabrikalarının 4000 metrekare alanda kurulduğunu söylerken, fabrikanın proje tasarım ve üretim merkezi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü açıkladı. 

“Özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde güçlü planlama ve yatırım ile hem ülke ekonomisine katkı sağladık hem de istihdamı artırdık” diyen Koşar, “Firmamız bünyesinde dünya çapında kabul görmüş 67 markanın Türkiye ve yakın coğrafyada distribütörlüğü ve bayiliği üstleniyoruz” diyerek bu markaların birkaçını şöyle sıraladı: “AKON, ALFAGOMMA, BATTIONI, COMER INDUSTRY CROMSTEEL , DANA BREVINI, EMMEGI, ENERPAC, FASTER, GALTECH, GALLI,  FOX, HELAC, HEMA, JUROP, LUEN, OILCOMP, OT OILTECHNOLOGY, OMT, MINTOR, PAKKENSP, RATTISOLI, PZB , SAMHYDRAULIK, STRICKLAND, TECNORD, TMA, WALVOIL”. 

Koşar, son 2 yıla kadar ağırlıklı olarak sadece mobil hidrolik alanında hizmetlerine devam ettiklerini ancak yeni gelişmeler ve bünyelerine katılan yeni markaların yanısıra gelişen kadroyla birlikte hidroliğin endüstriyel alanında da hızla ivme kazandıklarını vurguladı. 

BİR PROJE, TAKIM ÇALIŞMASIDIR

Anahtar teslim projelerde; mühendislerden oluşan bir profesyonel teknik ekip ile hizmet verdiklerini kaydeden Koşar, projelerde nasıl hareket ettiklerini ise şöyle anlattı: “Gerekli ön görüşme ve keşif yapıldıktan sonra yapılacak sistemde bizi nelerin beklediği ve nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda hızlıca aksiyon alarak proje ve tasarım bölümümüzde bulunan uzman takım arkadaşlarımızla beraber gerekli çizimler, hesaplamalar ve çalışmalar yapılır. Sistem teorik olarak sanal ortamda çalıştırılır. Bir sonraki aşama üretim kısmıdır bu kısımda da işler en ince ayrıntısında kadar her aşamasında yapılan ara kontroller ile devam eder. Proje satış ekibi, üretim aşamasından sonra nihai testler yapıldıktan sonra yerinde montaj ekibimiz sistemi çalıştırıp teslim ederler. Kısacası tam bir proje, takım çalışmasıdır.”  

ÖNE ÇIKAN UYGULAMALAR

Uğur Hidrolik Genel Müdürü Uğur Koşar, başlıca uygulamalarını ise şöyle sıraladı: “Sıvama presleri hidrolik güç ünitesi, Plastik enjeksiyon makineleri hidrolik güç sistemleri, cam işleme makineleri hidrolik güç ünitesi, kaynak fikstür makinesi hidrolik sistemi ve otomasyonu, sac sürme ve uçar makas sistemleri, rulo sac açma makineleri hidrolik sistemleri, kamyon boşaltma rampası hidrolik sistemi, biyet kesme makinesi hidrolik sistemi, beton parke makinesi hidrolik sistemi, filtre presi hidrolik sistemi ve otomasyonu, beton boru sürme makinesi hidrolik sistemi, lastik şişirme presi hidrolik sistemi, indüksiyon ocağı hidrolik sistemi, ido kara rampası hidrolik sistemi ve otomasyonu, seyyar baz istasyonu hidrolik sistemi, uzaktan kumandalı bobin arabası hidrolik sistemi, hurda paketleme presi hidrolik güç ünitesi, hurda yükleme robotu hidrolik güç ünitesi, asansör hidrolik sistemleri, baraj kapakları hidrolik sistemleri, yorulma testi hidrolik sistemleri, boru bükme makineleri hidrolik sistemleri, flushing ve pickling uygulamaları.”

“Bugün yaptığımız işler arasında en iyiler arasındayız. Bunu yarınlara taşıyabilmek için eğitimler olmazsa olmazımız” diyen Koşar, “Bu yüzdendir ki birincil olarak çalışma arkadaşlarımızın her birinin bulunduğu alana göre daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için alan eğitimleri sürekli olarak verilmektedir. Bunun yanı sıra takım arkadaşlarımızın kişisel gelişimleri için belirli periyotlarda kişisel gelişim, marketing, satış ve ISG alanlarında daimi eğitimleri yürütülüyor” dedi.

Yeni fabrikadaki hidrolik hortum presleme hattını Endüstri 4.0’a uyumlu bir sistem olarak projelendirdiklerini açıklayan Koşar, “Yatırımlarımızda dijital dönüşümleri gerçekten uygulanabilir alanlarda hayata geçiriyoruz” dedi.