TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle 10-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen MAKTEK Konya Fuarı, 47 ülke ve 66 şehirden gelen 29 bin 753 ziyaretçi ile sektörün nabzını tuttu.

KONYA’DA İLK KEZ DÜZENLENDİ

İlk kez Konya’da düzenlenen fuara, Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi ev sahipliği yaptı.

Önemli iş birliklerine sahne olan fuarda, 20 ülkeden 276 şirket ve şirket temsilciği aynı çatı altında bir araya geldi. 

Fuar kapsamında “Sanayide Mühendis ve Kadın Olmak” ile “Havacılık ve Savunma Endüstrisi” panelleri düzenlenirken, sektör profesyonelleri deneyimlerini paylaştı ve güncel durum ile yapılması gerekenler konuşuldu.

BİR SONRAKİ DURAK İZMİR

Gelecek hedeflerini bu fuarı baz alarak gerçekleştireceklerini söyleyen Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, fuarı ilk kez düzenlemenin öneminden bahsederek aldıkları geribildirimler neticesinde fuarın gelişerek büyüyeceğine inandıklarını ifade etti.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İstanbul ve İzmir’den sonra fuarın Konya’dan Türkiye ekonomisine yeni bağlantıların kurulmasında önemli katkılar sağladığının altını çizerek, fuarın sektöre olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de öneminden bahsetti.

Sektörün önemli buluşma noktası MAKTEK’in bir sonraki durağı İzmir olacak. Fuar, 2020 yatırımlarına yön verebilmek için 9-12 Ekim 2019’da gerçekleştirilecek.