Mitsubishi Electric'in akıllı fabrikalar için geliştirdiği yapay zeka teknolojili FR-E800 inverter serisi, dünyada bir ilk olarak korozif gaz uyarı sistemiyle genişletilmiş kestirimci bakım yeteneği sayesinde duruş sürelerini azaltıyor.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİYLE GELİŞTİRİLDİ

Firmanın TSN - Time Sensitive Networking (Zamana Duyarlı Ağ) gibi birçok yerleşik ağda çalışabilen, C-Link IE TSN dahil endüstriyel Ethernet ağları standart olarak destekleyen kompakt yeni inverter serisi, yapay zeka ve yerleşik korozif gaz uyarı sistemi sayesinde yüksek performanslı kestirimci bakım fırsatı sunuyor.

Yapay zeka tabanlı kestirimci bakım yeteneği ile arıza nedenlerini tespit ederek makina duruş sürelerini azaltan yeni ürün serisi, indüksiyon (Asenkron) ve sabit mıknatıslı (PM) motorların SIL3/PLe seviyesinde yüksek performanslı kontrolüne de imkan veriyor.

Otomotiv ve makina imalatı olmak üzere gıda-içecek, su arıtma ve yaşam bilimleri gibi birçok sektörde kullanılabilecek yeni seri, opsiyonel kartlara gereksinim olmadan çoklu network özelliğiyle yüksek düzeyde esneklik sunuyor.

GÜVENLİK ÖZELLİĞİ STANDART SAĞLANIYOR

Yeni inverter serisinde, aynı zamanda hat, halka ve yıldız topolojilerini destekleyen iki Ethernet portuyla ağ esnekliği artırılırken, güvenlik ve üretkenliğin devamı için SIL2/PLd ve SIL3/PLe güvenlik düzeylerine ulaşıyor.   

Enkodere ihtiyaç duymadan güvenlik özelliğini standart sağlayan ürünün, “Güvenli Tork Durdurma” (STO), “Güvenli Fren Kontrolü” (SBC), “Güvenli Durdurma 1” (SS1) ile “Güvenli Hız Takibi” (SSM) fonksiyonları bulunuyor.

HARİCİ PLC MALİYETİ BULUNMUYOR

Ürünün geliştirilmiş ve özelleştirilmiş kontrolü, FR-Konfigüratör2 yazılımıyla yapılandırılan yerleşik PLC fonksiyonuyla sağlanıyor. Birden fazla inverter tek bir noktadan kontrol edildiği için de harici PLC maliyeti bulunmuyor.

FR-E800’ün autotuning özelliği, Yüzey Kalıcı Mıknatıslı (SPM) ve Dahili Kalıcı Mıknatıslı (IPM) motorlar için kullanılabilir, gelecekte senkron relüktans motorlarda da kullanılabilir olacak ve böylece yedek parça stoğunu azaltıyor. 

Söz konusu ürünle kapalı devre vektör kontrolü (enkoderli), gerçek sensörsüz vektör kontrolü (enkodersiz) ve sensörsüz pozisyonlama kontrol modları destekleniyor.    

Uygulama çeşitliliği için ölçeklenebilir gücüyle 0.1 kW ile 7,5 kW arası çıkışa sahipken gelecekte 22 kW (ND) / 30 kW (LD)’a kadar çıkış gücü olanağı tanıyan yeni inverter serisi, 200 V (monofaze ve trifaze), 400 V ve 575 V trifaze desteği de sağlıyor.