So Fuar tarafından organize edilen ve Özbekistan’daki değişimin merkezinde bulunan tarımsal ve kalkınma için önemli bir potansiyel oluşturan Uzgrow Taşkent 2021 Fuarı, 4-6 Kasım 2021 tarihleri arasında Taşkent International Hotel’de düzenlenecek. 

İSTİHDAM ALANI OLUŞTURMASI HEDEFLENİYOR

Sektör temsilcilerini buluşturması beklenen fuar, katma değeri yüksek tarım ürünlerine gerçekleştirilecek seracılık yatırımları ile ülkedeki üretimi artırma fırsatı sunacak.

Ayrıca, ülkenin kırsal bölgelerinde oluşturulacak yeni iş alanları ile bölgede önemli bir istihdam alanı oluşturulması da amaçlanıyor.

YENİ YATIRIMLARIN OLUŞMASINA ARACILIK EDECEK

Orta Asya’nın en büyük tarım ülkesi haline gelen Özbekistan için önemli yatırım stratejilerinden birini oluşturan seracılık giderek yükselen bir iş kolu haline geliyor. Bu çerçevede ülke izlediği stratejilerle pamuğa dayalı yatırımlarını genişleterek çeşitliliği yüksek tarım yapmayı hedefliyor. 

Yıllara bağlı olarak dış ticaret hacminde istikrarlı bir artış yakalayan ülkenin 2019'dan itibaren 45 ülke ile ticaret anlaşması ve 140'tan fazla ülke ile de ticari ilişkisi var. Ülke için oldukça önemli bir potansiyel oluşturan Türkiye, yaptığı ihracatlar ile iyi bir konumda bulunuyor.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

Bu doğrultuda düzenlenecek Uluslararası Seracılık ve Sulama Sistemleri Fuarı, seracılık, bahçecilik ve fidancılık, tohum, gübre ve tarım ilaçları, sulama sistemleri firmalarını ve yatırımcıları bir araya getirecek. Fuar, yeni yatırımların oluşmasına aracılık ederek ülkenin kırsal bölgelerinin kalkınmasına ve istihdamının artmasına olanak sağlayacak.