CAD-CAM/MES/ERP çözümlerinin geliştirilmesinde ve pazarlanmasında çok uluslu bir lider olan, sac ve metal endüstrisinde yer alan şirketlerin dijital dönüşümüne dünya çapında liderlik eden Lantek; yazılım çözümlerinin 2019 sürümüne dahil ettiği ve Lantek Global Release 2019 adı altında bir araya getirdiği yenilikleri tanıttı.

Lantek’in Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Asier Ortiz “Günümüzün bağlantılı dünyasında verilerin yeni şeyler geliştirme imkanı sunan ve piyasada rekabetçi avantaj elde etmek için katma değer sağlayan bir ham madde olduğunu artık kimse yadsımıyor." diyor ve ekliyor: “Bu yüzden, Lantek’in Ar-Ge ve inovasyon çabalarının önemli bir bölümü tam olarak, herhangi bir kesme makinasının kontrolünü ve bütünlüklü yönetimini olanaklı kılarak global görünürlük imkanı sunmak ve üretim ve çeviklik düzeylerini artırarak karmaşıklığı azaltmak için farklı vektörlerden kaynaklanan kaliteli verilerin nasıl elde edileceğine odaklandı.” Bu anlamda ve işletmelerin daha iyi ve daha verimli üretim yapmalarına yardımcı olma hedefine sadık kalarak, makinaları daha fazla bağlanabilirlik ve otomasyonla donatmak için en ileri teknolojilerden (Yapay Zeka, Bulut, yapay öğrenme...) yararlanan Lantek Global Release 2019, kullanıcılarının hizmetine yenilikler sunuyor.

LANTEK EXPERT: OTOMASYON VE İZLENEBİLİRLİ

Lantek, süreçlerde daha fazla verimlilik ve ortak görevlerde zamandan tasarruf beklentisi içinde olan sektörün ihtiyaçlarına yanıt vermek için yeni bir adım attı. Bu doğrultuda ve müşterileriyle sürekli iş birliğinin bir meyvesi olarak, sac ve metal kesimi için popüler 2 boyutlu CAD-CAM yazılımı olan Lantek Expert’in şemsiyesi altında 40 önemli iyileştirmeyi müşterilerinin hizmetine sunuyor.
Bunlar arasında, üretilen parçaların tahliyesinde operatöre yardımcı bir unsur olarak, deliklerin, iskeletlerin ve artık parçaların imhasını yönetmeye yönelik yenilikçi bir teklif öne çıkıyor.
Diğer bir yenileştirme ekseni ise iş akışını otomatik süreçlerle basitleştirme alanına yerleşiyor. Görevlerin otomasyonu, rutin görevleri art arda birbirine bağlama ve yerleşim gruplarını müşterinin ihtiyaçlarına göre iyileştirme imkanı sunan bir sabit.
Parçaları tanımlama ve izleyebilme ihtiyacına bir çözüm sunmak üzere, parça veri tabanına dair olanakların sayısı artırılarak sacları ve artık parçaları QR kodlarla otomatik ve yarı otomatik bir biçimde işaretleme imkanı getirildi. Böylece Lantek, parça kesildikten sonra onunla ilişkilendirilmesi gereken işlemleri ve karakteristik özellikleri de (renk, işlemler, katlama vs.) kapsayacak şekilde, parçayla ilgili bilgilerin kuşatılmasına yönelik pek çok olasılığın kapısını aralıyor.
Ayrıca şirket, kesme makinaları veri tabanını genişleterek verileri elde etme ve kontrol kapasitelerini en iyi duruma getirdi; bugün itibarıyla bu veri tabanı sektörde yer alan hemen hemen tüm üreticilerden elde edilen bin 200’den fazla modeli ve kaliteli üretim verilerini içerir hale gelmiş durumda.

TASARIM PROGRAMLARIYLA ENTEGRASYON

Kesme ve katlama işlemleri için 3 boyutlu modellerin entegrasyon ve yönetim kapasitesiyle ilgili olarak 2019 sürümü, önde gelen tasarım programlarının entegre edilmesiyle yenilendi. Böylece içe aktarma aşamasında, piyasadaki önde gelen tüm güncel 3 boyutlu grafik biçimleri içerilecek şekilde, programlarla ve dosyalarla çalışma olanakları genişletildi. Ayrıca kullanıcılar artık sistemde her bir işleme ait uzunluk, katlama açısı, katlama yarıçapı, K Faktörü, özel katlama, döndürme veya alet değişimi gibi çeşitli katlama parametrelerini yöneterek parçaları 3 boyutlu görüntülemek için STL dosyaları; CNC gibi işlem görmeyi sağlamak için DXF dosyaları veya katlamaya ilişkin tüm bilgileri içeren LSTC dosyaları oluşturabilecek.

LANTEK FLEX3D TUBES, BORU KESİMİNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

2019 sürümü, yeni makina modellerini bünyesine katarak lazerle boru kesiminde çeşitli güncel felsefeleri de kapsar hale gelmiş durumda. Makinanın mekanik kapasitelerine bağlı olarak kesim optimizasyonları elde edilebiliyor ve boru temizliği, artık parça yönetimi ve parça tahliyesi bakımından kesim yönetimi konusunda operatörün işi kolaylaştırılıyor.

LANTEK MES, ÜRETİMİM VERİMLİ BİR BİÇİMDE YÖNETİLMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Üretimin doğru bir biçimde yönetilmesi ve planlanması geleceğin fabrikalarındaki üretim süreçlerinin başarısı için kilit önem taşıyan unsurlardan bir diğeri. Bu anlamda Lantek MES, toplamda 19 adet olmak üzere en önemli yenilikleri bir araya getiren bir ürün. Amaç: Üretimin farklı yönlerde optimize edilmesinin yollarını aramak.
Yeni Lantek MES Monitoring modülü sayesinde kullanıcılar artık farklı görünümler, dizilimler ve Gantt ile, üretim planlamasını tam ve gerçek zamanlı olarak görüntüleyip izleme imkanına sahip olacak. Günlük üretimi daima odak noktasında tutmak için basitlik, güç ve dolaysızlık.