Mitsubishi Electric, yeni seri M80 ve M800 ürünlerinin sahip olduğu optik haberleşme, yüksek hızlı ve yüksek hassasiyetli işleme, yüksek önden okuma sayıları, standart olarak sunulan veri server fonksiyonu gibi özellikleriyle üretim süreçlerini çok daha verimli hale getiriyor.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Müdürü Hakan Aydın, çözümleriyle kullanıcılara sağladıkları avantajları paylaştı.

Mitsubishi Electric Mekatronik CNC sistemleri alanındaki çözümlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Dünyanın en büyük 3 CNC üreticisinden biri olan Mitsubishi Electric, dünyanın en başarılı takım tezgahı üreticilerinin çoğuna hizmet veren güçlü bir çözüm ortağı olarak konumlanıyor. Yenilikçi kontrol teknolojimiz, yüksek kalite, kullanılabilirlik ve en üstün ağ haberleşmesi esasına dayanan CNC teknolojilerimizle dünya çapında en yüksek ürün kalitesini sanayi ekosistemiyle buluşturuyoruz. Endüstriyel otomasyon alanında, müşterilerimize robotik ve PLC'lerden komple EDM sistemlerine kadar CNC sektörünün çok ötesinde çözümler sunuyoruz. Başta otomotiv ve metal işleme sektörü olmak üzere dünya genelinde birçok sektörde fark yaratıyoruz. Dünyanın önde gelen makina üreticilerine sunmuş olduğumuz CNC ürünlerimiz ve çözümlerimiz ile sektörün standartlarını belirliyoruz. 

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı olarak ise Türkiye’deki çalışmalarımızı iki başlık altında topluyoruz. İlk başlıkta yurt dışından ithal edilen Mitsubishi Electric CNC ürünleriyle donatılmış CNC tezgâhlarına servis ve yedek parça hizmetleri sağlamak yer alıyor. İkinci başlığı ise Türkiye’de faaliyet gösteren makina imalatçılarının ürettikleri CNC tezgâhları için gerekli Mitsubishi Electric donanımını sağlamak, projelendirme çalışmalarını yürütmek ve devreye almak gibi iş süreçleri şekillendiriyor. Bütünleşik hizmet anlayışımız kapsamında satın öncesinde ve sırasında olduğu kadar satış sonrası hizmetlerde de titiz ve kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu doğrultuda deneyimli ve yetkin ekiplerimizle müşterilerimize sorunsuz bir hizmet sunmayı hedefliyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Pazarda en çok talep gören ürünleriniz nelerdir? 

Üretim proseslerinin ihtiyaç ve yeni dinamikleri göz önüne alınarak ileri teknolojilerle donatılan M80 ve M800 serisi CNC kontrol üniteleriyle kolay ve sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyoruz. Esnekliği işlevsellikle buluşturan M80 ve M800 serisinin esnek ve üretken tasarımıyla üretim anlayışına yeni bir boyut getiriyoruz. Bu iki teknoloji sorunsuz yüzey kontrolü sağlamasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca “Simple View” özelliğiyle normal görünüm ekranından sade görünüm ekranına geçiş yaparak deneyimi olmayan kullanıcıların adaptasyon hızını artırmak çok daha kolay hale geliyor. Kullanıcı yetki seviyesi belirleme özelliği ile operatörlere üretimdeki rollerine göre ayrı ayrı erişim izni tanımlanıyor ve böylece yetkisiz müdahaleden kaynaklı hatalar azaltılabiliyor. Tüm bunların yanı sıra 3D modellerini arzu edilen boyutta ve konumda görüntülemeye olanak tanıyan seri sayesinde operasyon öncesi parça çizimlerine bakılabiliyor ve parçaların kesit görüntüleri alınarak ön kontrol yapılabiliyor.

Yeni nesil CNC M800/M80 Serisi, imalat endüstrisini sınırsız olanaklar ve yenilikçi değer yaratma yeteneği ile güçlendiriyor. Bu noktada seri, çok milli (multi-spindle) senkronizasyon kontrolü sayesinde 32 eksen, 8 mil ve 8 parçaya kadar olan sistemleri destekliyor. Bu seri, hassas çalışmalar sırasında bile her bir eksenin hızlanmasını ve yavaşlamasını kontrol altında tutarak optimize edilebiliyor. Aynı sürede daha yüksek kesinlik elde edilmesine veya kesinlikten ödün verilmeden çevrim sürelerinin azaltılmasını sağlıyor. Çok eksenli ve çok parçalı sistem kontrolü için dizayn edilen üst düzey bir kontrol cihazı olan M800 CNC kontrol üniteleri, yüksek hızlı ve yüksek hassasiyetli makina operasyonlarıyla da sektöre farklı bir soluk getiriyor. 

Serinin işleme performansını önemli ölçüde artırmak ve kullanıcı taleplerini tamamen karşılamak için CNC kontrolü adına optimize edilmiş bir CPU teknolojisi geliştirildi. CNC uygulamaları için özel CPU içeren M80 ise daha az eksen ve milin kullanıldığı daha basit makina sistemlerinde yüksek verimlilik ve kullanım kolaylığı açısından ideal çözüm sunuyor. İleri teknolojili CNC kontrol ünitelerimiz ekran ve klavye tasarımları sayesinde akıllı telefonlar ve tabletler gibi teknolojilerle büyüyen yeni nesil operatörler için kullanım kolaylığı sunuyor. Genişletilmiş diyalog odaklı işletim yardımları ve akıllı telefonlardaki gibi sezgisel kullanımı ile endüstriyel ekosistemde süreçlerin en pratik şekilde ilerlemesini sağlıyor. 

Üreticilere sağladığınız avantajlar nelerdir?

Mitsubishi Electric olarak her zaman teknolojinin ve mühendisliğin en ileri noktasındayız. Bu sayede müşterilerimize sunduğumuz en önemli argüman; doğru çözümler aracılığıyla en az kaynakla en fazla verimi elde etmelerini sağlamak. Mitsubishi Electric olarak geniş kapsamlı endüstriyel uygulamalarımız ve gelişmiş mühendislik iç görümüzle sanayi ekosisteminde üreticilerin proseslerini kolaylaştıracak en ileri sistemleri sunuyoruz. İleri teknolojimiz, üstün kalitemiz ve enerji verimli çözümlerimizle CNC kullanıcılarına yüksek katma değer sağlıyor, üretime esnek bir perspektif getiriyoruz. Yeni seri ürünlerimiz; sahip olduğu optik haberleşme, yüksek hızlı ve yüksek hassasiyetli işleme, yüksek önden okuma sayıları, standart olarak sunulan veri server fonksiyonu gibi standart fonksiyonlarla üretim süreçlerini çok daha verimli hale getiriyor. Dolayısıyla CNC kullanıcılarına daha ekonomik, daha hızlı ve daha hassas üretim imkanı tanıyarak hedeflerine ulaşmalarına destek oluyoruz. 

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

Eklemek istedikleriniz…

Seri imalatın önünü açan CNC teknolojisini köklü inovasyon geçmişimizle birleştiriyor, konvansiyonel ve manuel süreçleri otomasyona emanet ediyoruz. CNC işleme merkezleri ve CNC torna makinaları için üreticilere sunduğumuz katma değeri her geçen gün artırmayı, yüksek verimlilik ve hassasiyet ile üretim süreçlerini hatasız ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde CNC tarafında yeni ürün geliştirme ve mevcut ürünlerin teknik anlamda güçlendirilmesi için çeşitli çalışmalarımız olacak. Dünyanın dijitalleşme hızına bağlı olarak bu konudaki yetkinliklerimizi ve iş birliklerimizi de artırmayı amaçlıyoruz.