Türkay Tarım, bünyesinde birbirinde farklı; fakat temelde aynı sektörde faaliyetler gösteren Türkay Grup’un amiral gemisidir. Tarımsal mekanizasyon alanında faaliyet gösteren firma, ekimden hasada ve sonrasına kadar yapılan çeşitli tarımsal işlerde kullanılan çizel, kültüvatör, rotovatör, rototiller, diskli tiller gibi çeşitli tohum yatağı hazırlama alet ve makinaları ayrıca ekim makinası, sıra arası çapa, sap parçalama, gübre serpme, çayır biçme, ot toplama ve dağıtma, mısır silaj ve yem karma makinaları imalatı yapmaktadır.

Türkay Tarım Makinaları olarak yarım asırdır sektördesiniz. Makinalarınız tarımın can damarı… Ürünleriniz çeşitleri ve işlevleri konusunda izleyicilerimizi aydınlatır mısınız?

Ülkemiz tarım sektörünün 1959 yılından bugüne gelişmesinde büyük önem taşıyan; tarımsal mekanizasyona, tarım makina ve ekipmanları üreterek hizmet eden firmamız, ekim öncesi toprağın hazırlanmasından, ekime, ekim sonrası bakım, gübreleme işlemleri ve hasat gibi çeşitli tarımsal işlerde kullanılan; kültüvatörler, titreşimli dipkazan, rotovatörler, pnömatik ekim makinası, gübre serpme, sıra arası çapa, sap parçalama makinaları, mısır silaj makinası, biçerbağlar, çayır biçme makinaları, ot dağıtma makinası tek ve çift rotorlu ot toplama makinası, yem karma makinası gibi tarım makina ve ekipmanlarını son teknolojiye uygun olarak imal etmektedir. Tarım makinaları sektöründe 57 yılı aşkın bir süreden sonra ülkemiz tarımının ihtiyaçlarından yola çıkarak sağlam, güçlü ve güvenilir yapıları, kolay kullanımları ile çevre dostu bir makina olarak tasarladığı yatay ve dik yem karma makinalarını Türkay kalitesi, ayrıcalığı, garanti ve güvencesi ile hizmetinize sunmuş bulunmaktadır. Yıldan yıla artan geniş ürün yelpazemiz, tarımda birçok alanda makinalarımızın tercih edilmesini sağlayarak ülkemizde tarımsal mekanizasyonun gelişimi için önem arz etmekle birlikte pazar payımızı üst seviyeye taşımıştır.

Haberin Tamamı ST Makina Dergisi'nin Temmuz 2018 Sayısında