Geleneksel hale gelen Tüm Yüzey İşlemler Derneği / TÜYİDER Buluşmalarının “Termokimyasal Esaslı Yüzey İşlemler” konulu webinarında bir sunum gerçekleştiren Bodycote Istaş Isıl İşlem A.Ş. Türkiye Ar-Ge ve Eğitim Müdürü Metalurji Yüksek Mühendisi Bilgi Çengelli, yüzey işlem teknolojileri ile üretilen ürünlerin özellikle havacılık, medikal, otomotiv sektörlerinde hayati önem taşıdığını söyledi.

“MÜŞTERİLERİMİZİN STRATEJİK ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

Moderatörlüğünü TÜYİDER Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ekrem Altuncu’nun üstlendiği webinarda konuşan Çengelli, firmalarının yapısı, kültürü, verdikleri hizmetler ile ısıl işlem ve yüzey işlemlere neden ihtiyaç duyulduğunu ve hangi alanlarda kullanıldığını anlattı.

TAYSAD, TÜDOKSAD, UKUB, TÜYİDER, Makina/Metalürji Mühendisleri Odası, sanayi odaları gibi çeşitli dernek ve kurumlara, üniversitelere, ana sanayi ve onun tedarikçilerine ısıl işlemle ilgili eğitimler verdiklerini belirten Çengelli, ‘’Bodycote Istaş’’ olarak müşterilerinin stratejik çözüm ortağı olduklarını, müşteri memnuniyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu ve onlara teknik anlamda da destek verdiklerini belirtti.

Klasik ısıl işlemler ve özel teknolojiler (Corrıdur, S3P (Kolsterising), HIP, Powdermet, vakum sert lehimleme, termal spray vb.) olmak üzere iki farklı grupta uzmanlaştıklarını söyleyen Çengelli, havacılık, savunma, enerji, medikal, otomotiv, petro-kimya, gıda, tarım, genel endüstri vb. sektörlere hizmet sunduklarını ifade etti.

NEDEN İHTİYAÇ DUYULUYOR?

Yüzey işlemlerinde ürün emniyetinin kilit önem taşıdığına dikkat çeken Çengelli, “Özellikle havacılık, medikal, otomotiv sektörlerinde çalışıyorsanız, ürettiğiniz birçok ürün hayati öneme sahip. Ürün kalitesine yönelik ham maddeden son ürün haline gelene kadar geçen tüm süreçlerde, yapılan yanlış bir işlem, havacılıkta uçağın düşmesine, otomotivde kazaya, vücuda takılan bir protezde kırılmaya sebep olabilir.” dedi.

Söz konusu alanlara yönelik katma değeri yüksek ürünlerle ilgili beklentilerin çok yüksek olduğunu ifade eden Çengelli, sürtünme, aşınma, korozyon, yorulma vb. kaynaklı sorunların ısıl işlem ve yüzey işlem teknolojileri ile giderilerek istenen üstün performans ve beklentileri karşılayan ürünlerin üretilebildiğini dile getirdi.

Sahip oldukları uzmanlık, deneyim, ekipman, firma kültürü ile ‘’Bodycote Istaş’ın dünyanın lider kuruluşu olduğunu kaydeden Çengelli, ısıl işlem ve yüzey işlemlerdeki son dönem teknolojilerden ve avantajlarından bahsetti.