Dünyanın en büyük otomobil pazarları arasında yer alan Çin'de pandemi etkilerinin ardından toparlanma süreci başladı. 

Sektörün temsilciliğini yürüten PCA (China Passenger Car Association)'nın açıkladığı veriler, 2020 Ekim ayında 2 milyon binek otomobili ve SUV satışı gerçekleştirildi. 

ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ KEZ ARTTI

Söz konusu sayı, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 8 oranında bir artışa tekabül ederken, aynı zamanda da peş peşe dördüncü kez artış anlamına geliyor.   

Ülke ekonomisinin hareketlenmesi otomobil satışlarına olumlu yönde yansırken, hükümet teşviklerinin de bu tabloda önemli bir payı olduğu ifade ediliyor.

BMW, Daimler ve Volkswagen (Audi ve Porsche dahil) gibi Alman otomobil üreticilerinin önemli bir pazarı olan Çin'de yetkililerin artıştan dolayı son derece memnun oldukları belirtildi.

CAAM: SATIŞLAR, YÜZDE 11,4 ARTTI

Öte yanda PCA, binek otomobillerinin, SUV’ların ve ufak ticari araçların doğrudan kullanıcıya satışlarını hesaplarken, Çin Otomotiv Üreticileri Birliği (China Association of Automobile manufacturers - CAAM) ise hesaplamaya otomobillerin yanı sıra kamyon, otobüs gibi ağır ticari araçları da katıyor ve bunların üreticiden tüccara/satıcıya sürümünü ekleyerek kayıtlara geçiriyor.

Bu doğrultuda CAAM'in hesaplamalarına göre de, araç satışlarının 2019'un aynı dönemine oranla yüzde 11,4 oranında artış gösterdiği bildirildi.