IEC 61000-4-30 gibi uluslararası güç kalitesi standartlarıyla tamamen uyumlu ve , aralıklı ve bulunması zor güç kalitesi sorunlarının her zamankinden daha kolay tespit edilmesine yardımcı olur. 

Kompakt ve sağlam Fluke 1740 serisi üç fazlı güç kalitesi kaydediciler; sorun giderme, enerji kullanımını ölçme ve güç dağıtımı sistemlerini analiz etme esnekliğine ihtiyaç duyan teknisyen ve mühendisler için tasarlandı. Olayları yakalarken 500 parametreyi eş zamanlı olarak kaydedebilme özelliğine sahip olan Fluke 1740 serisi, IEC 61000-4-30 gibi uluslararası güç kalitesi standartlarıyla tamamen uyumlu durumda. Dahili Energy Analyze Plus yazılımı, EN 50160 ve IEEE 519 gibi uluslararası standartlar uyarınca gücün kalitesini servis girişinde, alt istasyonda veya yükte hızlıca değerlendiriyor. Optimize edilmiş bir kullanıcı arabirimi, esnek akım probları ve bağlantıları dijital olarak doğrulayıp düzeltmenizi sağlayan akıllı bir ölçüm doğrulama işlevi, kurulumu her zamankinden daha kolay hale getirerek ölçüm belirsizliğinin azaltılmasını sağlıyor. Verileri doğrudan sahada görüntülemek için bir kablosuz bağlantı (WiFi) kullanarak potansiyel olarak tehlikeli ortamlarda geçirilen zamanı en aza indirmek ve PPE'ye uyum sağlama zorluğunu azaltmak gerekiyor.

SİZİN İÇİN EN İYİ GÜÇ KALİTESİ KAYDEDİCİ HANGİSİ?

Kayıt                                     1742              1746              1748
Enerji                                    •                         •                   •
Temel Güç Kalitesi        İsteğe Bağlı               •                   •
Gelişmiş Güç Kalitesi    İsteğe Bağlı     İsteğe Bağlı           •

Fluke 1748, her ortalama dönemi için 500'den fazla farklı parametreyi kaydedebilir. Böylece güç kalitesini ayrıntılı olarak analiz etmenizi ve aralıklı olayları ayrıntılı dalga biçimi verileriyle ilişkilendirmenizi sağlayarak bozuklukların temel nedenlerini tespit etmenize karkıda bulunur. Temel güç kalitesi kaydı için Fluke 1746, 1748'e yükseltme seçeneğiyle birlikte enerji tasarrufu çalışmaları ve elektrik ağı planlaması gerçekleştirmek için tüm ilgili güç parametrelerini hafızasına alır. Fluke 1742, basit yük ve enerji çalışmaları için sağlam bir gövdede optimum performans sunar. Ayrıca 1746'ya veya tam 1748 işlevselliğine yükseltilebilme olanağına sahiptir.    

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Üç fazlı ve nötr gerilim uçları ve dört esnek akım probu: Üç gerilim ve akım fazının yanı sıra nötr akımının ölçülmesi gerekir
Kapsamlı kayıt: Ayrı ayrı 20'nin üzerinde kayıt oturumu cihaza kaydedebilirsiniz. Kapsamlı bir güç ve güç kalitesi değişkenleri aralığı, ölçüm trendlerini asla kaybetmemeniz için otomatik olarak hafızada tutulur.
En yüksek hassasiyetle ölçüm yapın: Katı IEC 61000-4-30 A Sınıfı 3ücü Baskı Test ve ölçüm teknikleri-Güç kalitesi ölçüm yöntemleri standardını karşılayabilir.
Düşüşler, yükselişler ve kesintileri kaydedin: Güç kalitesi sorunlarının olası temel nedenlerini belirlemek için tarih, zaman damgası ve şiddet bilgilerinin yanı sıra olay dalga biçimi kaydını tutar ve RMS olay profilini bünyesinde barındırır.
Ana güç kalitesi parametrelerini ölçün: Gerilim ve akım için harmonikleri ve araharmonikleri ölçer ve dengesizliği, kırpışmayı ve hızlı gerilim değişikliklerini barındırır.
Gelişmiş kullanıcı arabirimi: Hızlı, klavuzlu, grafiksel PC tabanlı uygulama kurulumuyla her defasında doğru verileri kaydedin. Akıllı bir doğrulama özelliği ve güç kalitesi kaydedici için tek otomatik düzeltme işleviyle bağlantılarınızla ilgili belirsizliği en aza indirin. Ünitenin güç düğmesinde bulunan amber ışıkla otomatik olarak gösterilen bağlantı hataları, düzeltildiğinde ışık yeşil renge dönüşüyor.
Gelişmiş kullanıcı arabirimi: Hızlı, klavuzlu, grafik kurulum, her zaman doğru verileri yakalamanızı sağlar; ayrıca akıllı doğrulama işlevi doğru bağlantılar yapıldığını göstererek kullanıcının şüphelerini ortadan kaldırır.
Esnek güç kaynağı: Otomatik olarak 100 V'tan 500 V'a çıkan bir güç kalitesi kaydedici için mevcut olan en geniş aralıkla ölçülen devreden veya bir duvar hattı kablosundan doğrudan çalıştırılırken, her yerde test yapılabilir.
Sağlam ve güvenilir: IP65 gerilim giriş adaptörüyle kullanıldığında IP65 değerli zorlu montaj ortamlarına dayanacak şekilde üretilmiştir.
İki harici USB bağlantı noktası: Biri PC bağlantısı, diğeri standart USB flash sürücülere veya diğer USB cihazlarına hızlı ve basit veri indirmeye olanak sağlar. Kaydı kesintiye uğratmaksızın ölçüm cihazını yerinde bırakmanıza yardımcı olur.
Ethernet bağlantısı: Cihaz kurulumu ve yüksek hızlı veri indirme için kablolu ve kablosuz bağlantılar için kullanılır.
Kompakt boyut: 23 cmx18 cmx5,4 cm (9,1 inçx7,1 inçx2,1 inç) boyutuyla dar alanlara ve panolara sığacak şekilde tasarlanmıştır.
Endüstrideki en yüksek güvenlik oranı: 600 V CAT IV/1000 V CAT III sınıfı, servis girişi ve sonrasında kullanım için uygundur.
İyileştirilmiş ölçüm aksesuarları: Düz voltaj kablosu ve ince esnek akım probları, dar alanlarda bile kolay montaj yapmaya olanak tanır.
Pil ömrü: Geçici güç kesintilerine dayanmak için lityum iyon pille şarj başına dört saat çalışma süresi (yedek süresi) vardır.
Güvenlik: Standart bir zincir veya başka bir güvenlik cihazıyla hırsızlığa karşı korunaklıdır.
Manyetik askı seti: Cihaz elektrik panolarının içine veya dışına rahatlıkla ve güvenli biçimde yerleştirilebilir. Tüm modellerle uyumludur ve 1748 modelinde standart olarak yer alır.

YAZILIM ÖZELLİKLERİ

PC uygulama yazılımı aracılığıyla "atölyede" veya "sahada" kurulum ve indirme: USB bellek, WiFi indirme, kablolu ethernet bağlantısı veya USB kablo ile basit indirme olanağı sunar.
Energy Analyze plus uygulama yazılımı: Otomatik raporlama sistemi, enerji tüketimi ve güç kalitesi sağlık durumunun ölçülen tüm detaylarını indirme ve analiz etme imkanı tanır.
Tek dokunuşla raporlama: EN 50160, IEEE 519, GOST 33073 gibi yaygın olarak kullanılan standartlar uyarınca tek tip raporlar oluşturabilir veya üçüncü taraf yazılımlarla kullanmak amacıyla verileri PQDIF veya NeQual uyumlu formatta dışa aktarabilirsiniz.
Gelişmiş analiz: Gelişmiş veri korelasyonu için son derece özelleştirilmiş bir kayıtlı ölçüm görünümü oluşturmak için mevcut kayıtlı parametrelerden birini seçebilirsiniz.