Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER) ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), kurumlar arasındaki bağların güçlendirilmesinin yanı sıra akademik ve bilimsel çalışmalarda iş birliği gerçekleştirmek amacıyla bir protokol imzaladı.

DOĞANGÜN VE KILAVUZ ARASINDA İMZALANDI

Protokol metni, ev sahibi BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile TÜYİDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğangün arasında imzalandı.

İmza törenine, ULUTEK Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri, akademisyenler ve TÜYİDER Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

"ÜLKEMİZE DEĞER KATACAK PROJELER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

TÜYİDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğangün, derneklerinin Bursa kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, Bursa’nın her konuda önemli ve potansiyel sahibi bir kent olduğunun altını çizdi.

Doğangün, “Savunma sanayiinden tutun da otomotiv sektörüne kadar her konuda öncü kentlerden birisindeyiz. Bursa Uludağ Üniversitesi de ülkemizin en büyük ve en iyi üniversitelerinden birisi oldu. Dernek olarak stratejik bir konumdayız. Her sektöre hitap ediyoruz. Bursa’da kurulan bu derneğin Türkiye’de çok önemli projelere imza atacağına inanıyoruz. İnşallah üniversitemiz ile altını doldurabileceğimiz ve ülkemizin menfaatlerine olacak projeleri hayata geçirebileceğiz. Yönetim kurulumuzda ve üyelerimiz arasında çok kıymetli insanlar var. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ İNSAN, TOPLUM VE ÇEVREYE KATKI SUNMAK"

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, her alanda eğitimler veren ve Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer aldıklarını, hem akademik hem de bilimsel açıdan gerekli tüm potansiyele sahip ve bunun farkında olduklarını vurguladı.

Prof. Dr. Kılavuz, sözlerine şöyle devam etti: 

“Türkiye’nin önemli araştırma üniversiteleri ile yarış halindeyiz. Toplumsal katkı meselesine, üniversitelerin temel işlevlerinden birisi olarak bakıyoruz. Eğitim-öğretim yoluyla yetiştirdiğimiz gençleri ülkemize kazandırıyoruz. Ar-Ge faaliyetleri ile bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sunuyoruz. Bunu yaparken de her zaman insan odaklı düşünüyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ve kent dinamikleri ile iş birliği halindeyiz. Önceliğimiz insan, toplum ve yaşadığımız çevreye katkı sunmaktır. Bu anlayışla görev yapıyoruz. Her konuda her kurum ve kuruluş ile işbirliğine hazırız. Toplumun ortak aklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu aklı ve birikimi insanımız ile buluşturmaya çalışıyoruz. Bu işbirliği protokolü ile de asli görevimizi yerine getirmiş olduğumuza inanıyoruz. TÜYİDER ile bundan sonraki süreçte çok farklı alanlarda da iş birliğimizi genişleteceğimizi düşünüyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”