TürkTraktör, tarım sektöründeki üreticilere faaliyetlerinde "dijital bir karar desteği" sunmak üzere hayata geçirdiği "Tarlam Cepte" uygulamasının yeni sürümünü kullanıma sundu.

ÜÇ AYLIK BİR ÇALIŞMANIN SONUCUNDA ÇIKTI

Yetiştiricilerin mobil cihazları aracılığıyla birçok tarımsal bilgiye kolayca ulaşabilmelerine imkan veren Tarlam Cepte'nin yeni sürümü, 3 aylık bir çalışmanın ürünü olarak 18 kişilik bir ekip tarafından yenilendi.

Kullanıcı geri bildirimlerinin yanı sıra firmanın bayileri üzerinden yaptığı iletişimle üreticiler için öncelikli ihtiyaçlarla yeni sürümün temelleri oluşturuldu. Kullanımda hız ve yeni servislere erişimde kolaylık sağlayacak geliştirmeler odak noktası olarak belirlendi.

İkinci yıl dönümünde yenilenen uygulama, kullanıcılarına girdi maliyetlerini azaltarak operasyonel verimliliklerini artıracak ve çalışmalarında katma değer sağlayacak birçok yeni özelliği bir arada sunuyor.

ÇİFTÇİLERİN İHTİYAÇ DUYDUKLARI BİLGİLER YENİ SÜRÜMDE

Kullanıcılar, uygulamayı cep telefonlarına indirdikten sonra tek adımda kayıt ve aktivasyonlarını gerçekleştirebiliyor. Kullanıcı dostu yeni bir arayüz sunan Tarlam Cepte, "Uzmana sor" servisiyle çiftçilerin traktör ve bitkisel üretime ilişkin sorularını, fotoğraf da ekleyerek, uzmanlara sormasını sağlıyor. Çiftçiler, uzmanlardan en geç 48 saat içerisinde cevaplarını alabiliyor.

Uygulamanın erken uyarı sistemi ve canlı takip ekranı sayesinde tarlaya yaklaşan yağış, yıldırım, şimşek, dolu ve fırtına gibi tehditler 1 saat öncesinden çiftçiye bildiriliyor ve üreticinin duruma hazırlıklı olması sağlanıyor. Uygulama ile çiftçinin tarlasına özel parametreler oluşturulmasına yardımcı da olunuyor.

Çiftçiler, yeni sürümde sunulan "Gelir-Gider Hesaplayıcı" sayesinde ise tarla bazında gelir ve gider durumunu aylık olarak kontrol edebiliyor. Yenilenen Tarlam Cepte ile kullanıcılar, aynı zamanda tarlaları ve ürünlerini daha verimli hale getirebilmeleri için kendilerine gereken eğitimleri bir arada sunan "Tarlam Cepte Akademi" özelliğine de ulaşabiliyor.

ÜRÜNLERİN ESKİ VE YENİ FİYATLARININ TAKİBİ YAPILABİLİYOR

Uygulama üzerinden sektörün güncel verilerine de pratik olarak erişilebiliyor.

Üreticiler, Türkiye Ürün İhtisas Borsası'ndan (TÜRİB) alınan verilerle güncel borsa ürün fiyatlarını görebiliyor, takip listesine aldıkları ürünlerin eski-yeni fiyat takibini kolaylıkla yapabiliyor ve verilen yönlendirmeyle borsanın al-sat ekranına ulaşabiliyor.

Uygulamaya eklenen hikaye sekmesiyle kullanıcılar, önemli tarımsal ürünlerin yetiştirilmesine dair bilgileri hızlı ve etkin bir şekilde edinebilirken, ayrıca birbirinden eğlenceli anketlere katılıp firmanın ürün gamı ve güncel kampanyaları hakkında bilgilere ulaşım sağlayabiliyor.

NEW HOLLAND VE CASE IH'DEN TRAKTÖR ALANA 1 YIL ÜCRETSİZ

Kullanıcılarla ilk kez 2019'da buluşan uygulamaya, iki yılda yüklenen toplam tarla sayısı 33 bine yaklaştı ve izlenen toplam tarla alanı 300 bin dekarı geçti, kullanıcı sayısı ise 21 bine ulaştı.

Şirket, çiftçilerin dijitalleşmesi için sürdürdüğü en önemli çalışmalarından olan yenilenen uygulamasını, New Holland ve Case IH'den yeni traktör alanlara tüm özelliklerinden 1 yıl boyunca ücretsiz yararlanabilecekleri şekilde sunuyor.

Yeni sürüm, uygulamanın internet sitesinden ve Google Play ile Apple Store üzerinden indirilebiliyor. (AA)